REKLAMI GEÇ

Hamileyken uyulması gereken 10 altın kural

Hamileyken uyulması gereken 10 altın kural

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nden anne adaylarına sorunsuz ve sağlıklı bir hamilelik dönemi için altın gibi değerli uyarılar. Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Hande Yurtsever ve Op. Dr. Serkan Yurtsever, hamilelik döneminde yapılması gerekenleri 10, anne adaylarının yapmaması gerekenleri 8 maddede topladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 11:15

“Yaklaşık 40 hafta süren hamilelik döneminde anne adayının birtakım kurallara uyması gerekiyor. Bu kurallar, anne ve bebeğin süreci daha sağlıklı geçirmesi için önemli” diyen Özel Denizli Tekden Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Hande Yurtsever ve Op. Dr. Serkan Yurtsever, sorularımızı şöyle yanıtladı:

denizli-tekden-anne-adaylarina-ogutler-1

“BEBEĞİN ZİHİNSEL GELİŞİMİ İÇİN FOLİK ASİT ALIN”
Hamilelik döneminde yapılması gerekenleri sıralayacak olursak neler söylersiniz?

1- Folik asit alın: Hamile kalmadan üç ay önceden başlayarak, hamileliğin üçüncü ayı bitene kadar folik asit almayı ihmal etmeyin. Folik asit, bebeğin zihinsel gelişimi için son derece önemli.
2-Az az, sık sık yiyin: Bulantı ve kusmalar için az az, ancak sık aralıklarla kuru gıdalar tüketin.
3-Kalori miktarını artırın: Günlük beslenmenize 300 kalori ek gıda ekleyin. Ana ve ara öğünleri kesinlikle atlamayın.
4-Egzersiz yapın: Hamileliğiniz boyunca engel bir durum yoksa düzenli yürüyüş ve egzersiz yapın. Egzersizlere ağır ve tehlikeli olmadığı sürece devam edin.
5-Bol sıvı alın: Hamilelikte kabızlık, ciddi bir sorun haline gelebiliyor. Kabızlığı önlemek için bol sıvı alıp, lifli besinler bakımından zengin beslenin.
6-Cildinizi nemli tutun: Özellikle karın, göğüs ve kalça bölgesi derisi alınan kiloların da etkisiyle genişler ve kurur. Çatlak oluşumunu engellemek için nemlendirici krem sürün ve bol su için.
7-Pamuklu çamaşırları tercih edin: Pamuklu iç çamaşırı giyin ve hijyen kurallarına dikkat edin. Sarı renkli, kokulu akıntı ve kaşıntınız varsa doktorunuza başvurun.
8-Ilık banyo ve sütü unutmayın: Geceleri rahat uyuyabilmek için gündüz uyumayın, akşam yemeğini erken yiyin, ılık bir banyo yapın ve ılık süt için.
9-Sert zeminde uyuyun: Hamileliğin son dönemlerinde omurgaya fazla yük biner. Sağlıklı duruş, sırt ağrılarını azaltır. Kalçanız önde, omzunuz arkada olacak şekilde sert bir zeminde yatın.
10-Uygun sutyen kullanın: Sutyenin göğüslerinize uygun olması, süt kanallarının sıkışmaması ve sağlıklı bir emzirme dönemi için gerekli.

ANNE ADAYLARININ YAPMAMASI GEREKENLER
Hamilelik döneminde yapılması gerekenleri konuştuk. Peki anne adaylarının yapmaması gerekenlerden bahsedecek olursak, neler söylersiniz?

1-Alkol ve sigarayı hayatınızdan çıkarın. Sigara ve alkol, vücudun kalsiyum deposunun boşalmasına neden olur. Ayrıca erken doğuma yol açabilir.
2-Taze peynir ve pişmemiş et yemeyin. Bu yiyeceklerle enfeksiyonlar bulaşabilir. Güvenmediğiniz yerlerde salata ve sebze yemeyin.
3-Rastgele ilaç almayın. Baş ağrısı ya da nezle gibi durumlarda doktorunuza danışarak bazı ilaçları alabilirsiniz. Soğuk algınlıklarınıysa istirahat ederek ve bol sıvı alarak atlatmaya çalışın.
4-Topuklu ayakkabı giymeyin. Topuklu ayakkabılar belinizin ağrımasına neden olur. Tabii bileğinizin burkulup düşme ihtimaliniz de var.
6-Sırt üstü yatmayın. Sol yana dönerek, dizle karın bölgesinin altına yastık koyarak yatmak sizi rahatlatır. Hamileliğin son üç ayında sırt üstü pozisyonda yatmak, karındaki damarların sıkışmasına bağlı olarak ani tansiyon düşmesi ve baygınlık hissi yaratabilir.
7-Ağır kaldırmayın. Ağır kaldırma, itme ve uzanma gibi hareketleri yapmayın. Bu hareketler vücudunuzu gereksiz yere zorlar.
8-Uzun yolculuk yapmayın. Uzun süreli yolculuklarda sık sık mola verin, uçak ya da otobüs yolculuğu yapıyorsanız kalkıp dolaşın ve bol sıvı alın.

İLETİŞİM İÇİN
444 555 6
Adres : Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon :0258 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı