REKLAMI GEÇ

Her derde deva: Maydanoz

Her derde deva: Maydanoz

Özel Denizli Tekden Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş ve diyetisyen Meryem Güç, maydanozun sayılmayacak kadar çok faydasının olduğunu belirterek, “Maydanozun faydalarını tek bir cümle içerisinde tanımlayacak olursak, anksiyete, korkuya, depresyona, kanı temizlemesine, güzelliğe güzellik katmasına ve şişmanlıktan korumasına kadar gitmemiz gerekecektir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 11:33

Maydanozun genel anlamda bağışıklık sitemini güçlendirdiğini ve farklı nedenlerden dolayı kaynaklanan hastalıklara karşı bünyeyi önceden hastalıklarla mücadeleye hazırladığını belirten Endokrin Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, en önemli faydalarından birinin kanser hastalıklarına karşı metabolizmayı dirençli hale getirmesi ve kalp sağlığını koruması olduğunu söyledi.

denizli-tekden-ic

Maydanozun kalp sağlığına faydalarını anlatan Dr. Özdeş, “Bünyede yüksek miktarda bulunan amino asit, damar ve dolayısı ile kalp sağlığını tehdit eder. Maydanozda bulunan folatlar ise amino asitleri zararsız moleküllere dönüştürerek, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bunun yanında vücudu inmelere ve koroner krizlere karşı dirençli hale getirir” diye konuştu.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR
Maydanozun kansere yakalanma riskini azalttığını ifade eden Dr. İbrahim Özdeş, “Düzenli olarak maydanoz tüketmek, cilt, sindirim sistemi, meme ve prostat kanseri gibi kanserin farklı çeşitlerine yakalanma riskini azaltır. Kayda değer derecede içerdiği anti kanser özelliği ile bilinen apeginen maddesi güçlü bir antioksidandır. Bu ve diğer maddeler yardımıyla iltihaplara karşı da etkili bir besin kaynağıdır” dedi.

denizli-tekden-ic-1

ASTIMA DA İYİ GELİYOR
Diyetisyen Meryem Güç ise, maydanozun içerdiği esansiyel yağlar aracılığı ile kalıcı iltihaplara karşı etkili olduğunu söyledi, iltihaptan kaynaklanan hastalıklara yakalanma oranını düşürdüğünü, bağışıklık sitemini genel anlamda koruduğunu anlattı. Maydanozun astım hastalığına da iyi geldiğini dile getiren Meryem Güç, özellikle suyunun astım ataklarının şiddetini azalttığı ve bronşları açtığını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı