REKLAMI GEÇ

Hippoterapi ile motovisyon sağlıyorlar

Hippoterapi ile motovisyon sağlıyorlar

FİZYORAD Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, hastalarına yönelik motivasyon etkinliği gerçekleştirdi. Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen etkinlikte atlara binerek hoşça vakit geçiren fiziksel engelli çocuk hastalar, atların terapist özelliğinden yararlanarak motivasyonlarını artırdı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2016 Pazar, 17:34

Sırakapılar Mahallesi’nde üç yıldan beri ortopedik, bazı omurilik hastalıkları, içe kapanıklılık, beyin yaralanmaları, inme, beyin felci ve bazı omurilik rahatsızlığı olan hastalara hizmet veren Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, hastalarına yönelik motivasyon etkinliği düzenledi. 

denizli-fizyorad-atla-terapi-ic

Atlı Spor Kulübü’nün çiftliğinde düzenlenen etkinliğe, çocuk hastaların yanısıra yetişkin hastalar ve hasta yakınları katıldı.

denizli-fizyorad-atla-terapi-ic-3
TEDAVİNİN BİR PARÇASI OLABİLİR
Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Dr. Savaş Karakoç, atların terapist özelliği olduğunu, atla tedavi yöntemine ortopedik hastalıklar, içe kapalılık, beyin yaralanmaları, inme, beyin felci, down sendromu, ruhi bozukluklar, işitme-öğrenme bozuklukları, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığın giderilmesinde başvurulabildiğini belirtti.

Karakoç, hastalarını yılda bir kere de olsa bu ortamdan faydalanmalarını sağlamak istediklerini ifade ederek, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz motivasyon etkinliğini her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirmek istiyoruz. Buradaki amacımız hem hasta ve hasta yakınların motivasyonunu artırmak hem de atların terapist özelliğinden yararlanarak, tedavilerine yeni bir süreç katmak istiyoruz” dedi.

denizli-fizyorad-atla-terapi-ic-1

İLK KEZ BİNDİ
Terapi uygulamasında ise kimi annesinin kolunda, kimi tekerlekli sandalyesiyle gelen çocuklar, at üzerinde hiç kimsenin yardımı olmadan kalabilmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Bu çocuklardan birisi de 6 yaşındaki Halil Kef idi. Yaklaşık bir yıldan beri Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden halil Kef, etkinliğe annesi Gönül Kef ile birlikte geldi. İki yaşında geçirdiği traktör kazası sonrası belden aşağısı felç olan Halil, ilk kez atla tanışan diğer arkadaşları gibi önce oldukça heyecanlıydı. Ancak bir süre at üzerinde kalan Halil’in mutluluğu görülmeye değerdi.

denizli-fizyorad-atla-terapi-ic-2

KENDİME GÜVENİM GELDİ
At üstünde bir süre kalan 19 yaşındaki Gamze Gül Karaman ise, serebral palsi hastası. Gamze, sık sık titreme geldiği için önceleri tedirgin olmuş ancak bir süre at üzerinde kaldıktan sonra atın yürüyüş ritmi onu rahatlatmış. At üzerinde daha mutlu olduğunu söyleyen Gamze, “Ben lise mezunuyum. Hedefim fizyoterapist olmak. Ama önce yıllarca aksattığım tedavimi devam etmem gerekiyor. Bundan sonra at binmek benim tedavimde yeni bir süreç olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı