REKLAMI GEÇ

İngiliz bebek Tekden’de hayat buldu

İngiliz bebek Tekden’de hayat buldu

Tatil için Marmaris’e gelen ve hamile olan Adele Theresa Blake’in erken doğum yapması gündeme geldi, tedavi için Tekden’i seçti. 27 haftalık olarak dünyaya gelen ve adı Ayda Rae Maura konulan bebek, Tekden’de 75 günlük yoğun bir çabanın ardından hayata tutundu ve ailesinin kucağında İngiltere’ye uğurlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2017 Perşembe, 09:59

İngiltere’nin Bradford şehrinde yaşayan baba Brandon Scott Alan Ward (19) ve anne Adele Theresa Blake (28), doğum öncesi rüya gibi bir tatil için Marmaris’e geldiler. Ward çifti, Türkiye’de güzel bir tatil hayal ederken anne Adele Theresa’nın gebeliğinin erken evresinde yani 27. haftasında yaşadığı sorunlar nedeniyle doğumunun gerçekleşme zorunluluğu ortaya çıktı. Ward ailesi erken gerçekleşecek doğum sonrası oluşabilecek riskleri göz önünde tutarak Marmaris ve civarında doğum ve doğum sonrası başarılı tedavi uygulayabilecek kapasiteye sahip üst düzey bir sağlık kuruluşu arayışına girdiler.

Kısa bir süre sonra Özel Denizli Tekden Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’ne başvuran Ward ailesinin 27 haftalık bebekleri Ayda Rae Maura, Tekden Hastanesi’nde dünyaya geldi.

Yenidoğan Uzmanı Doç.Dr. Osman Öztekin kontrolünde takip ve tedavisi gerçekleşen Ward bebek’in yoğun bakım sürecinde kilosu 900 gr’a kadar geriledi. Tüm bu zorluklara rağmen zorlu tedavi sürecini başarı ile atlatan Bebek Ward, Doç. Dr. Osman Öztekin yönetimindeki Tekden Hastanesi yeni doğan ekibinin 75 gün süren tedavi süreci sonrası 2200 gr olarak ailesinin kucağında İngiletere’ ye uğurlandı.

Anne Adele Theresa Blake, İngiltere’den tatil hayalleri için geldiklerini fakat erken doğum sonucu zor günler yaşadıklarını belirterek, “Doğumumun erken gerçekleşeceği İngiltere iken belli değildi. Eşimle biraz stres atabilmek için tatilimizi Türkiye’de yapmaya karar verdik. Gebeliğim biz bu kararı verirken engel teşkil etmiyordu. Marmaris’e geldik, ama sorunlar olmaya başladı ve doğumum 27. hafta gerçekleşti. Tekden Hastanesi’nde hem doğum yaptım hem de ailemizin yeni üyesi Ayda Rae Maura, 75 gün sonra bize katıldı. Söyleyecek tek bir sözüm var. Doğumdan sonra Ayda’yı kucağıma alacağımdan çok emin değildim. Şuan onu sağlıklı bir şekilde elime verdiklerine inanamıyorum” dedi.

Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat ise Tekden Hastaneleri olarak uzun yıllardır devam ettirdikleri sağlık turizmi stratejilerinin artarak devam ettiğini, ülke ekonomisine bu anlamda destek sağladıklarını söyledi.

Dr. Polat, “Denizli Tekden Hastanesi, ülke genelinde verdiği sağlık hizmetleri ağını artık dünyaya taşıyor. Son yıllarda ülkemizin sağlık turizminde gösterdiği başarılar, bizlerin kurumlarına da olumlu yansıdı. Hastalarımıza daha hastanemize gelmeden her türlü konuda hizmet veriyor, onları ailemizden biri olarak görüyoruz. Sağlık turizminde konularında uzman hekim ve sağlık çalışanı kadrosuna sahip olmamız, teknolojik cihazlar ile sağlık hizmeti vermemiz, uluslararası akreditasyonlara sahip 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunmamız bizleri sağlık turizminin öncü kurumlarından biri yapıyor. Kendi vatandaşımız dışında Almanya, İngiltere, Fransa, ABD, Gürcistan, Azerbeycan ve İran başta olmak üzere daha birçok ülkeden hasta kabul ediyoruz. Özellikle plastik cerrahi ve estetik, göz hastalıkları, ortopedi, obezite cerrahisi ve fizik tedavi ünitemiz bu anlamda en rağbet gören branşlarımız. Geçtiğimiz aylarda İngiltere’den tatil için gelen Ward ailesi de yurtdışından gelip bizleri tercih eden hastalarımızdan sadece biri. 75 gün boyunca erken doğan bebekleri yenidoğan ünitemizde tedavi gördü. Değerli meslektaşım ve mesai arkadaşım Yenidoğan Uzmanı Doç.Dr.Osman Öztekin tarafından takibi yapılan bebeğimiz sağlıkla taburcu oldu. Sadece kendi vatandaşımızın değil, diğer milletlerden kardeşlerimizin de yüzünü güldürmek biz hekimler için paha biçilemez” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı