REKLAMI GEÇ

İŞTE İÇİNİZİ SERİNLETECEK ÖNERİLER

İŞTE İÇİNİZİ SERİNLETECEK ÖNERİLER

Hava sıcakları giderek artış gösterirken, özellikle anne adaylarını sıkıntılı günler bekliyor. Ancak, Özel Denizli Tekden Hastanesi’nun uzman hekimleri öyle önerilerde bulundu ki, yakıcı yaz mevsimi onlar için kabus olmaktan çıkacak ve hamilelik süreci keyifli bir döneme döşüneşek. Anne adaylarının bunun için yapması gereken ise, bazı uyarıları dikkate almak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2015 Salı, 09:00

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nün uzman hekimleri Evren Ceylan, Hande Yurtsever, Ramazan İlker Kayhan, Semih Mun ve Serkan Yurtsever, sıcak havalarda sağlıklı kalmak için hamilelere çok özel tavsiyelerde bulundu. İşte o öneriler:

ic-1

SERİN YERLERDE DİNLENMEYİ TERCİH EDİN
Gebeliğin ilk aylarında bulantı, kusma ve halsizlik sık görülen şikayetlerdir. Özellikle ilk ayları yaz mevsimine denk gelen bayanlar, gün içerisinde bol sıvı almaya özen göstermelidir. Bu sayede kusma ile kaybedilen sıvı geri alınabilir ve vücutta sıvı eksikliği önlenmiş olur. Bunun dışında gebelerde halsizlik şikayeti zaten görülmekteyken, yaz mevsiminde terlemeye bağlı sıvı kaybı nedeniyle halsizlik şikayeti daha da artar. Gebelerin bol sıvı alması halsizlik şikayetlerinin de giderilmesinde yardımcıdır.

KABIZLIK, İSHAL VE İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARINDAN KORUNUN
Yazın sıcaklık ve nemin etkisiyle terlemeye bağlı olarak sıvı kaybı fazla olur. Bu nedenlegebelerde tansiyon düşüklüğü beraberinde halsizlik, göz kararması, baygınlık hali görülebilir. Gebelerde sıvı eksikliğinin olması kabızlık probleminide beraberinde getirir. Hamilelerde sıvı eksikliği, kasık ve karın ağrılarına sebep olabilir. Ayrıca vücutta sıvı eksikliği, idrar çıkışını azaltarak, gebede idrar yolu enfeksiyonuna davetiye çıkartır. İdrar yolu enfeksiyonuda eğer tedavi edilmezse erken doğuma sebep olabilir. Bu durumlarla karşılaşmamak için, gebelerin yazın günde en az 3litre sıvı tüketmesi gerekir.

HAVUZDA ÇOK KALMAYIN, DENİZDE YALNIZ YÜZMEYİN
Hamilelerin temiz olduğu bilinen denize ve havuza girmelerinde bir sakınca yoktur. Ancak bazı kurallara uyulması gerekir.
Havuz suyunda kimyasal madde bulunduğundan dolayı, havuzda az birsüre kalınmasına ve çıktıktan sonra duş alınmasına dikkat edilmelidir.
Sudan çıktıktan sonra mayo veya bikini mutlaka değiştirilmelidir.
Denizde ise yalnız yüzmek ve hatta yalnız şekilde kıyıdan uzaklaşmak çok tehlikelidir. Gebelerde görülme ihtimali olan kramplar; eğer denizde, kıyıdan uzakta ve yalnızken olursa, gebe ve bebeği için hayati risk söz konusudur.
Sıcağın yoğun hissedildiği 11.00-16.00 saatleri arasında, gebenin baygınlık ihtimaline bağlı olarak gebe yalnız yüzmemeli ve hatta yalnız dolaşmamalıdır. Aslında bu saatlerde güneşle temasta olmak, hamile kadınlar için zaten uygun değildir.

24. HAFTADAN SONRA ARABA KULLANMAYIN
Gebeler 24 haftaya kadar araç kullanabilirler. 24. haftadan sonra karın büyüdüğünden, zamanla konforlu araç kullanımı ortadan kalkmaktadır. Bu durumda kaza riskini artırır. Emniyet kemeri mutlaka takılmalıdır. Kemerin alt kuşağı göbek altı-kasık bölgesinden geçirilmeli ve çok sıkı bağlanmamalıdır.

Tekden Hastanesi’nin VIP Doğum Paketi hakında bilgi almak için 444 555 6 – 0 258 241 33 30 numaralı telefonlar ile www.tekdenhastaneleri.cominternet adresinden bilgi alabilir, denizlitekden@tekden.com.tr mail adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı