REKLAMI GEÇ

JİNEKOLOJİDE TEK DELİKTEN LAPAROSKOPİ DÖNEMİ

JİNEKOLOJİDE TEK DELİKTEN LAPAROSKOPİ DÖNEMİ

Jinekonoloji cerrahisinde çığır açan Laparoskopik histerektomi yöntemi ile hasta bir gün sonra taburcu olabiliyor, birkaç gün içinde de işine geri dönebiliyor. Peki bu yöntem hangi kadın hastalıklarında uygulanıyor? Her hasta için uygun mu? Avantajları neler? Denizli Özel Tekden Hastanesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evren Ceylan, bu soruların yanıtlarını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2015 Salı, 10:32

Laparoskopik histerektomi ‘Güvenli Doğumun Adresi’ Özel Denizli Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evren Ceylan ‘laparoskopik histerektomi’ (kapalı rahim ameliyatı) yöntemi ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını verdi.

DENİZLİHABER: ‘Laparoskopik histerektomi’ ameliyatı nasıl bir ameliyattır?

OP.DR. EVREN CEYLAN: Histerektomi yani rahmin alınması ameliyatı şu an ülkemizde olduğu gibiic-op.dr-evren-ceylan tüm dünyada sıklıkla uygulanılan jinekolojik bir ameliyat olmaktadır. Özellikle laparoskopik histerektomi (kapalı rahim ameliyatı ) ameliyatında hastanın karın bölgesinde kesiler açılmadan kolaylıkla uygulanılan bir yöntemdir.
Bu sayede hastanın karın bölgesinde kozmetik olarak da iyi bir görüntü olması açısından fakat en önemli olan ise laparoskopi ameliyatından sonra hastanın kısa bir süre zarfında hızlı olarak iyileşmesidir. Bu sayede hızlı olarak normal yaşamına geri dönebilmektedir. Günümüzde yapılan laparoskopik histerektomi ameliyatının 200’ün üzerindeki hastanın yaklaşık olarak 4-5’i dışında diğer hastaların sanki hayatında hiç ameliyat olmamış gibi dolaşması da artı bir avantaj olmaktadır.

DENİZLİHABER: Laparoskopik histerektominin abdominal histerektomiye oranla avantajları nelerdir?

OP.DR. EVREN CEYLAN: En önemli avantajı hastanın cildinde daha iyi bir kozmetik görünüm olmasıdır.
Laparoskopik histerektomi ameliyatında çok az kanama olması önemli bir avantajdır. Özellikle bu ameliyatta hiçbir dikiş olmamasından dolayı enfeksiyon görülme olasılığı oldukça azalmaktadır. Avantajlarından biri de ameliyat sonrasında hastanın çok daha az ağrısının olması. Bu da yaşam kalitesini artırıyor. Ameliyat olduğu gün hastanın hemen ağızdan kolaylıkla beslenebiliyor olması da iyileşme sürecini hızlandıran bir etken. Hiçbir şekilde ameliyat sonrasında mesane sondasına ihtiyaç duyulmuyor. Ameliyat sonrasında hasta aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilebiliyor. Böylelikle kısa süre içerisinde hastanın günlük yaşamına dönmesi ve günlük aktivitelerine çok kısa sürede dönmesi de diğer olumlu yanlarıdır.

DENİZLİHABER: Laparoskopik histerektomi yöntemi hangi hastalara uygulanmaktadır?

OP.DR. EVREN CEYLAN: Özellikle hastanın rahminin alınması gerekli görüldüğü hallerde laparoskopik histerektomi ameliyatı konusunda tecrübesi olan bir hekim tarafından çok kolaylıkla uygulanılabilen bir yöntem olmaktadır.
Gerek ameliyat esnasında gerekse sonrasında hastaya sağladığı önemli avantajlarıyla laparoskopik cerrahi; kansız, kozmetik ve yüksek konfor özelliğiyle öne çıkıyor. Ameliyat süresi gibi iyileşme sürecini de kısaltıyor, hasta daha az kan kaybına uğruyor, daha az ağrı hissediyor, ölüm oranı azalıyor ve geniş bir kesi olmaması dolayısıyla estetik açıdan da yüzleri ayrıca güldürüyor. Çalışan bir kadın ise işine birkaç gün içinde başlayabiliyor.

Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ile 444 555 6 – 0 258 241 33 30 numaralı telefonlar ile www.tekdenhastaneleri.com internet adresi üzerinden ve denizlitekden@tekden.com.tr mail adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı