REKLAMI GEÇ

Kadınlara kontrolü ihmal etmeyin uyarısı

Kadınlara kontrolü ihmal etmeyin uyarısı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Yurtsever, tekstilde çalışan kadınlarla bir araya geldi, sağlık kontrollerini ihmal etmeyin uyarısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2017 Cuma, 11:22

Denizli’de 15 yıldan bu yana sağlık hizmetlerinin yanı sıra bilgilendirme eğitimlerini de sürdüren Özel Denizli Tekden Hastanesi, her bayana ulaşmaya çalışıyor.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikada çalışan bayanlarla buluşan Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Yurtsever, kadın hastalıklarını anlattı.

Bayanların yoğun çalışma temposunda sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiğini söyleyen Op. Dr. Serkan Yurtsever, adet düzensizlikleri, menopoz, idrar kaçırma, hormonal bozukluklar, rahim ağzı kanseri gibi önemli kadın hastalıklarının tanı ve tedavisi hakkında bilgiler verdi.

“ERKEN TANI VE TEDAVİ ÖLÜMCÜL HASTALIKLARIN BİLE TEDAVİ EDİLEBİLMESİNİ SAĞLIYOR”
Op. Dr. Serkan Yurtsever, “Erken tanı hayat kurtarır diyerek rutin kontrollerin ve testlerin önemine dikkat çekiyoruz. Ancak birçok bayanımız bu yaşamsal önem taşıyan öneriyi ya korkudan ya da ihmalkârlıktan genellikle kulak arkası ediyor. Oysa erken tanı ve tedavi günümüzde rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanseri gibi ölümcül hastalıkların bile tedavi edilebilmesini sağlarken, bir yandan da tarama olanağı olan rahim ağzı kanserlerinin hiç oluşmadan önüne geçilmesine de imkân tanıyor. O yüzden düzenli olarak jinekolojik muayene şart” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı