REKLAMI GEÇ

‘Kansere Yakalanma, Kanseri Yakala’

‘Kansere Yakalanma, Kanseri Yakala’

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nden 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla uyarı geldi. Op. Dr. Mehmet Tekin ve Op. Dr. Aydın Keksin yaptığı açıklamada, kadınların meme kanseri konusunda bir hekimle konuşması ve risklerin bilinmesi önerisinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2017 Cumartesi, 12:17

Özellikle son yıllarda görülen meme kanserindeki büyük artış nedeniyle, bilinçlenmenin önemini belirten Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Mehmet Tekin ve Op. Dr. Aydın Keksin yaptığı açıklamada, kadınların meme kanseri konusunda bir hekimle konuşması ve risklerin bilinmesi önerisinde bulundu.

BUNLAR MEME KANSERİNE İŞARET
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aydın Keskin, alınacak basit ve kolay tedbirler ile meme kanseri riskinin büyük ölçüde engellenebileceğini belirterek “Memede sertlik, kitle, koltuk altında kitle, meme büyüklüğünde ya da şeklinde değişiklik, koltuk altı bölgesinde sertleşme, meme ucunda kaşıntı, döküntü, ağrı, akıntı gibi durumlarda uzman bir doktora başvurulması gerekiyor. Genetik yatkınlık, geç menopoza girme, erken adet görme, çocuk doğurmama veya ilk gebeliğin geç yaşta olması, uzun süreli ( 10 yıldan daha fazla )doğum kontrol haplarının kullanımı meme kanseri riskini artırabilir” dedi.

HER 4 KADIN KANSERİNDEN BİRİNİN MEME KANSERİ
Hem dünyada hem de ülkemizde kadınlar arasında en fazla görülen kanser türlerinin başında meme kanserinin geldiğini işaret eden Op. Dr. Mehmet Tekin de her 4 kadın kanserinden birinin meme kanseri olduğunu söyledi. Dr. Tekin, erken teşhisin önemine değinerek “Düzenli tedaviyle meme kanserinde başarı şansı yüzde 99’a kadar ulaştı. Bu hastalıkta erken teşhis çok önemli. Yıllardır hastanedeki yoğunluğumuzdan arta kalan zamanlarda köy ve mahallelerimizdeki kadınlarımızla buluştuk ve her birine muayeneleri ihmal etmemelerini gerektiğini söyledik. Meme kanserinin erken tespiti için 20 yaşından sonra her kadının kendi kendine meme muayenesi yapması, 40-69 yaş aralığındaki her kadının da mutlaka mamografi çektirmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı