REKLAMI GEÇ

Karne alan öğrenciye nasıl davranmalı?

Karne alan öğrenciye nasıl davranmalı?

Çocuğunuz karne mi alacak? İyi karne için, kötü karne için ceza mı düşünüyorsunuz? Empati Danışmanlık Ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Psikolog Danışman Kemal Tuncer’a göre karne için çocukları cezalandırma ya da ödüllendirmek doğru değil

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2012 Cumartesi, 11:34

Yılsonu ile karne alacak olan öğrencilerin ailelerine seslenen Tuncer, çocukların başarısız olması durumunda ailelerin ceza ve tehdit gibi unsurlara başvurmamaları, başarılı olmaları halinde ise vaatte bulunmamaları gerektiğini söyledi.

Sene sonunda öğrencilerin getirdikleri kırık notların tek sorumlusunun öğrenciler olmadığını savunan Tuncer “ Veliler, karşılaşacağı kırık notların sadece öğrencilerin değil aynı zamanda kendilerinin de değerlendirme notları olduğunu unutulmamalıdır. Ve karnedeki kıorık notlar öğrencinin derslerindeki başarısızlığının giderilmesi adına uygulanan yöntemlerin yetersiz olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmelidir” diye konuştu.

Tuncer, kırık not alan öğrenciler ile velilerin konuşmaları gerektiğini, bu durumun faydalı olacağını dile getirdi. Tuncer “Öğrencinin başarı veya başarısızlığı öncelikle öğrencinin kendi hayatı için önemlidir. Bu durumunun okul yıllarının başından itibaren çocuğa uygun şekilde anlatılabilinmesinde fayda vardır. Böylece çocuk etrafındakileri memnun etmek ya da cezalandırılma korkusu ile değil, kendi hayatı için başarılı olabilme motivasyonu kazanabilir” diye konuştu.

Velilerin sorumluluk sahibi olarak görevler edinmesinin daha doğru olacağını açıklayan Tuncer “Velilerin öncelikli sorumluluklarından biri çocuğunun okul hayatındaki başarısını sürekli olarak ve yakından takip etmektir. Bunu gerçekleştirebilmek için de yargılamadan, hemen çözüm üretmeye ya da akıl vermeye çalışmadan çocuklarını dinleyebilmeleri, çocuğunun kendisiyle konuşabileceği, paylaşabileceği ve gerektiğinde yardım isteyebileceği aile ortamını yaratmalıdırlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı