REKLAMI GEÇ

KULAK ÇINLAMASI MASUM OLMAYABİLİR!

KULAK ÇINLAMASI MASUM OLMAYABİLİR!

Kulak çınlaması halk arasında daha çok “Biri beni anıyor” denilerek yorumlanır. Kulak çınlaması bir hastalık olmasa da kişinin yaşam kalitesini düşürüyor. Peki neden kaynaklanıyor ve bu sıkıntı verici durumdan nasıl kurtulabiliriz. Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanları Op. Dr. Arif Yorulmaz ve Op. Dr. Ferhat Kalkan bu soruların yanıtlarını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2015 Salı, 11:19

Birçoğumuz zaman zaman kulak çınlaması yaşıyoruz. Kimi insan ‘biri beni anıyor’ diye kulak çınlamasını geçiştirirken, kimi de yaşadığı çınlama nedeniyle günlük hayatında dikkat bozukluğu, uykusuzluk, sinirli olma hali gibi sıkıntılar yaşıyor. 

ic-1

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanları Op. Dr. Arif Yorulmaz ve Op. Dr. Ferhat Kalkan ile ‘kulak çınlaması, nedenleri ve kulak çınlamasını aşabilmek için neler yapılması gerektiğini konuştuk.

DENİZLİHABER: Kulak çınlaması nedir?

OP. DR. ARİF YORULMAZ: Tinnitus hastalık değildir. Bir dizi sağlık sorununun neden olabildiği bir ic-arif-yorulmazsemptomdur. Tinitus, yaşla bağlantılı işitme kaybı veya kulak yaralanmasının sonucu olabilir ya da dolaşım sisteminizdeki bir hastalığın göstergesi de olabilir. Çoğu insan, tinitusu denetim altına alarak veya altında yatan nedenleri tedavi ederek semptomlarının zaman içerisinde iyileştirilebileceğini bulmuştur. Tinitusun yarattığı ses rahatsız edici olabilse de, hastalığın, ciddi bir sorunun uyarısı olmasına ender rastlanır.

“KULAK KİRİ ÖNDE GELEN NEDENLER ARASINDA”

DENİZLİHABER: Sebepleri nelerdir?

OP. DR. ARİF YORULMAZ: Kulak çınlamasının altında çok basit nedenlerden, yaşamı tehditedebilecek ciddiyetteki durumlara kadar pek çok mekanizma yer almaktadır. Çınlamanın nedeni pek çok durumdan kaynaklanabilir. İşitme kaybı, kulak kiri, enfeksiyonlar, şeker hastalığı, travmalar, tümörler hatta bazı ilaçlar bile çınlamaya yol açabilir. Öncelikli yapılması gereken altta yatan fizyolojik nedeni çözmektir.

ic-2DENİZLİHABER: Bu sorunu yaşayanlara öneriniz nedir?

OP.DR. FERHAT KALKAN: Bazen tinitusun semptomları zaman içerisinde iyileşir. İyileşme sadece fiziksel değişikliklerin sonucu değildir ; çünkü kulaklarınızda meydana gelen her türlü hasar kalıcıdır ve geri dönülemez. Bunun yerine, birçok insan semptomları azaltmak için ayarlamalar yapmayı öğrenmektedir.

“KULAK ÇINLAMASININ TEDAVİSİ MÜMKÜN”

DENİZLİHABER: Kulak çınlamasının önüne nasıl geçeriz?

OP.DR. FERHAT KALKAN: Bazen yüksek sese maruz kalan, geceleri çalışan ya da askerde yakınında silah patlayan gibi hastaların kulak çınlama sebeplerini bulmak zor olabiliyor. İşitme azlığı olan hastanın işitme cihazı ile çınlaması sona eriyor. İlaç ic-ferhat-kalkantedavisi de uygulanan hastaların bazılarında sonuç alınırken nedeni bilinmeyen çınlamalarda ilaç tedavisi de işe yarayamayabiliyor. Kulak çınlamasında bir de maskeleme tedavisi yöntemi de kullanılıyor. Çınlamanın frekansında, hastanın tolere edebileceği ses verilerek, kulak çınlaması baskılanmaya çalışılıyor.

NOT: Tekden Hastanesi aynı zamanda tam teşekküllü bir KBB hastanesidir.

Tekden Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanları ile 444 555 6 – 0 258 241 33 30 numaralı telefonlar ile www.tekdenhastaneleri.com internet adresi üzerinden ve denizlitekden@tekden.com.tr mail adresinden iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca özel Denizli Tekden Hastanesi’ni facebook.com/TekdenDenizliHastanesi ve https://twitter.com/TekdenDenizli sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı