REKLAMI GEÇ

Önce muayene sonra müzik ziyafeti

Önce muayene sonra müzik ziyafeti

Unesco tarafından “Yaşayan insan hazinesi kültürel miras taşıyıcısı” ilan edilen 3 telli sazın yaşayan efsane ismi Hayri Dev göz muayenesi için geldiği Tekden Hastanesi’nde, bir de müzik ziyafeti verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2014 Cuma, 11:35

Tekden Hastanesi Göz Polikliniği’nde Op.Dr. Nurullah Keskin’e muayene olan Hayri Dev’in her iki gözüne de katarakt teşhisi konuldu. Hayri Dev kendisine gösterilen ilgi ve alaka için hastane yönetimine teşekkür etti.

Hayri Dev göz muayenesinin ardından Tekden Hastanesi yönetimini ziyaret etti. Yaşayan İnsan Hazinesi Hayri Dev,Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık’ın da katıldığı sohbette hastane doktorları ve çalışanlarına cura çalmaya nasıl gönül verdiğini anlattı. 82 yaşında nasıl bu kadar dinç kalabildiği yolundaki soru üzerine sırrının temiz hava ve müzik olduğunu söyleyen Hayri Dev, “müzik ruhun gıdasıdır” dedi ve curası ile çaldığı türküleri seslendirdi.

Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, “Geleneksel kültürümüzü dünya çapında duyuran bir ustayı hastanemizde ağırlamaktan gurur duyduk. Umarım bu kültüre sahip çıkabilir ve gelecek nesillere de aktarabiliriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı