REKLAMI GEÇ

Op. Dr. Aydoğan, başarılı operasyonlara imza atıyor

Op. Dr. Aydoğan, başarılı operasyonlara imza atıyor

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Fazıl Cüneyt Aydoğan ile ortopedi operasyonları ve uygulamalarını konuştuk. Başarılı operasyonlara imza atan Op. Dr. Fazıl Cüneyt Aydoğan’ı yakından tanıyacak, hem de gerçekleştirdiği ameliyatların özelliklerini öğreneceğiz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2016 Salı, 09:45

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Dr. Fazıl Cüneyt Aydoğan, 2014 yılından bu yana Özel Denizli Tekden Hastanesi’nin önemli bir üyesi. 1978 yılında Tatvan’da dünyaya gelen Dr. Aydoğan, 1996-2002 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ihtisasını tamamladı. 2003-2008 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde çalışan, 2008 yılında İtalya Milli Futbol Takımı’nda ortopedi cerrahisinden sorumlu Prof. Dr. Piere Pablo Mariami ile birlikte Casa Curivata Ortopedi Hastanesi’nde rotasyon yapan Dr. Aydoğan, Eylül-Kasım 2008 İtalya L’aquilla Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Bölümü’nde bulundu, 2009-2014 yılları arasında Nevşehir Devlet Hastanesi’nde görev yaptı, 2014’te de Tekden ailesine katıldı. Dr. Aydoğan, iyi derecede İngilizce ve başlangıç seviyesinde İtalyanca biliyor.

DR. AYDOĞAN’IN EĞİTİMLERİ
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Dr. Fazıl Cüneyt Aydoğan, Tıp Fakültesi’nden mezun olup, uzmanlığını kazandıktan sonra da mesleki eğitimlerine devam etti. Dr. Aydoğan, ilizarov temel kursu, diz ve omuz artroskopisi temel kursu, kalça ve bel sorunları kursu, omuz cerrahisi kursu, diz ve kalça artroplasti kursu, intrameduller çivileme kursu aldı.

UYGULADIĞI AMELİYATLAR
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olan Operatör Dr. Fazıl Cüneyt Aydoğan, uzmanlık alanında önemli operasyonlara imza attı, kullandığı özel teknikler ile şifa dağıtmaya devam ediyor.

Dr. Aydoğan, “Artroskopi (kapalı eklem cerrahisi), kalça diz artroplastisi (eklem protez cerrahisi), travma cerrahisi, el cerrahisi, spor travmatolojisi, diz cerrahisi ve artroskopik cerrahi, artroplasti cerrahisi (eklem protezleri), boy uzatma ve bacak eşitsizlikleri, çocuk ortopedi ve travmatolojisi, omuz ve dirsek cerrahisi, ayak ve ayak bileği cerrahisi” alanlarında uzman.

EL CERRAHİSİ ÜZERİNE UZMANLAŞTI
Bir çok hayati operasyonu başarıyla gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Dr. Fazıl Cüneyt Aydoğan, özellikle el cerrahisi konusunda uzman. El cerrahisi ve etkileri üzerine kapsamlı bilgiler veren Dr. Aydoğan, mikro cerrahide ellerin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Dr. Aydoğan, “Hayatı ellerimizi kullanarak kuruyor, idame ettiriyoruz. Hayatımızın kurgulanmasında vücudumuzdaki en önemli organlardan ellerimizde oluşabilecek yaralanmalarının tedavisi, 24 saat aynı kalitede hizmet verecek hastane, el cerrahisi ve mikrocerrahi deneyimi ile donanmış bir ekip gerektirir. İnsan vücudunda bütün anatomik yapılar (damar, kiriş, sinir, kemik) birbiri ile çok yakın olarak bulunur. Bu bakımdan herhangi bir yaralanma anında bu yapıların birçoğu etkilenebilir. Böyle bir durumda damar için damar cerrahı, kemik ve kirişler için ortopedist, sinir için beyin cerrahının sürekli olarak beraber operasyona girebilmeleri teknik olarak hem çok zor ve de hasta için ileri derecede zaman kaybına sebep olan bir durumdur. Bu bakımdan artık tüm dünyada el ve üst ekstremitenin her türlü yaralanması ve hastalıklarının tedavisi ile uğraşan ortopedi, mikrocerrahi, rekonstrüktif cerrahi eğitimi almış olan doktorlar ile bu tür ameliyatlar yapılmaktadır” dedi.

EL VE MİKROCERRAHİ NEDİR?
El cerrahisinin, elden boyun köküne kadar olan (el bileği, önkol ve kol) ve üst ekstremite olarak tanımlanan kısım içinde her türlü hastalığı mikrocerrahi gibi yardımcı teknikleri de kullanarak tedavi eden tıp dalı olduğunu anlatan Dr. Aydoğan, el cerrahisinin ilgi alanlarını da şöyle anlattı:

“İş kazalarında damar, sinir, tendon ve kemik yaralanmaları
Elin, el parmaklarının ve üst ekstremitenin kısmi veya tam kopmaları
Ev, trafik ve spor kazaları. El ve elbileğini içine alan kırıklar, tendon ve bağ yaralanmaları
Bağ ve tendon zorlanması sonucu oluşan (Tetik parmak, dequarvein tenosinoviti) gibi sorunlar
Doğumsal anomaliler ve sonradan oluşmuş şekil bozuklukları
Romatizmal hastalıklar ve buna bağlı şekil bozuklukları
Tümörler
Her yaştaki beyin felci, omurilik yaralanmaları sonrası gelişen el-dirsek-omuz fonksiyon bozukluklarının iyileştirilmesi
Boyun kökü ve vücudun diğer bölgelerinin sinir yaralanmaları
Sinir sıkışmaları (karpal tünel, kubital tünel vb.)
Bilgisayar önü ve meslekle ilişkili aşırı kullanım hastalıkları.”

İLETİŞİM İÇİN:
Adres: Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
444 555 6
Telefon: 0258 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı