REKLAMI GEÇ

Tekden Hastanesi uzmanından kar uyarısı

Tekden Hastanesi uzmanından kar uyarısı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr.Erkan Aydoğdu, bir çok kişinin kar yemenin bir çok hastalığı da beraberinde getirdiği uyarısında bulundu, “Kar yeme alışkanlığı artık geride kalmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2016 Pazartesi, 10:32

Kar yemek enteresan bir deneyim. Herkes çocukken en az bir kez kar yemiştir. Abartıp yaptığı her kartopu ve kardan adamdan bir ısırık alanların sayısı da az değildir. Yurdun büyük bir kısmında etkili olan kar yağışı devam ederken ve ilimize de yağması beklenirken Özel Denizli Tekden Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr.Erkan Aydoğdu’dan da kar yeme konusunda önemli bir açıklama geldi.

Dahiliye Uzmanı Dr.Erkan Aydoğdu, Anadolu’da yaşayanların, karı pekmez veya balla karıştırıp yemek için kış mevsimini iple çektiği günlerin geride kalması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de ciddi bir oranda kar yeme alışkanlığının bulunduğunu dile getiren Dr. Aydoğdu, kar yemenin başta zehirlenme, gribal enfeksiyonlar, mide ve bağırsak enfeksiyonları ile soğuk algınlığı olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığını kaydetti.

“SOĞUK MİKROPLARI ÖLDÜRMEZ”
Kar yemenin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini anlatan Dr. Aydoğdu, “Özellikle yerleşim birimleri içerisine düşen karın kesinlikle ama kesinlikle yenmemesi gerekir. Çünkü kar yağarken havadaki tüm partikül, duman ve ne kadar kirlilik unsuru varsa onlara yapışarak yere iniyor. Ayrıca şehirdeki araçların egzoz gazları da kara bulaşıyor. Bu gazlarda ağır metal içeriyor. Bu da zehirlenmelere, mide bağırsak enfeksiyonlarına sebep oluyor. İnsanı çok ciddi şekilde hasta edebiliyor” dedi.

Şehirlerdeki başka bir tehlikenin de kedi, köpek gibi hayvanların dışkılarının kara bulaşabileceğini, bununda iç organları tahrip eden kist hastalığına sebep olabileceğinin altını çizen Dr. Aydoğdu, “Yerleşim birimlerine düşen kar kesinlikle yenmemeli. Bazı bölgelerde kara pekmez katılıp yeniliyor. Bu da çok sağlıksız. En doğrusu ister yerleşim bölgelerinde olsun, ister kırsal bölgelerde olsun kar yememek gerekiyor. Eğer su sıkıntısı varsa kar iyice kaynatılarak elde edilen su kullanılabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı