REKLAMI GEÇ

Göz sağlığında doğru bilinen yanlışlar

Göz sağlığında doğru bilinen yanlışlar

Özel Gözakademi Hastanesi uzmanlarından Opr. Dr. Davut Özbay, göz sağlığı ve tedavilerine yönelik doğru bilinen yanlışları ve yanlış olduğuna inanılan doğruları paylaştı. Opr. Dr. Davut Özbay, göz sağlığıyla ilgili yanlış bilgilerin telafisi imkansız sorunlar ortaya çıkarabileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2017 Pazartesi, 10:14

Özel Gözakademi Hastanesi uzmanlarından Opr. Dr. Davut Özbay, göz sağlığıyla ilgili yanlış bilgilerin telafisi imkansız sorunlar ortaya çıkarabileceğini belirterek, yaşanan en küçük problemde kulaktan dolma bilgilere inanmak yerine bir uzmana danışılması gerektiğini kaydetti.

İşte Özel Gözakademi Hastanesi uzmanlarından Opr. Dr. Davut Özbay’ın verdiği bilgiler ve yanlış bilinen doğrular ile doğru olduğu düşünülen yanlışlar:

BEBEKLERDE KATARAKT VE GÖZ TANSİYONU OLMAZ!
Bebeklerde katarakt ve göz tansiyonu hastalığı olabilir ve tedavi edilmezse çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Anne babaların yeni doğan bebeklerini ilk 6 ay içinde, sonra 2 yaşında ve 5-6 yaşında göz doktoruna muayene ettirmeleri riskleri azaltacaktır.

GÖZ TEMBELLİĞİ AMELİYATLA DÜZELİR!
Ne yazık ki göz tembelliği ameliyatla düzelmez. Bunun için çocuk küçükken tanı koymak önemlidir ve tembel olan gözü kapama tedavileri yaparak çalıştırmak gerekir

ÇOK KİTAP OKUMAKLA GÖZ BOZULUR!
Çok kitap okumak gözü asla bozmaz.

GÖZÜN PARLAMASI İÇİN VE KANLANMASINI GİDERMEK İÇİN KULLANLAN İLAÇLARIN ZARARI YOKTUR!
Bu yanlış bir düşüncedir. Gözün parlak görünmesi için sürekli damlatılan ilaçlar bir süre sonra gözde ömür boyu kalıcı kırmızılıklara sebep olur.

TUZLU YEMEK GÖZ SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLER!
Tuzlu yemek yemenin göz üzerine direkt olumsuz bir etkisi yoktur.

GÖZDE HİSSEDİLEN AĞRILAR GÖZ KAYNAKLIDIR!
Bu varsayım yanlıştır. Gözde her hissedilen ağrı göz kaynaklı değildir. Sinüzit, boyun kemiklerinde kireçlenme, migren gibi rahatsızlıklar ciddi derecede gözde ağrı yapabilir

ANNE BABADA KIRMA KUSURU YOKSA ÇOCUKTA DA OLMASI BEKLENMEZ!
Yanlıştır. Sağlam anne babadan göz bozukluğu olan bebek doğabilir. Tabi bunun tersi de doğrudur.

MİYOPİDE GEREKTİĞİNDEN DAHA DÜŞÜK NUMARALI CAM VERMEK, NUMARANIN İLERLEMESİNİ YAVAŞLATIR!
Evebeynler arasında yanlış bilinen bir bilgidir. Göz bozukluğunda gözün gerçek numarası ne ise o verilmelidir.

ŞEKER HASTALARI GÖRMELERİ BOZULUNCA GÖZ DOKTORUNA GİTMELİDİRLER!
Şeker hastalığı gözde hasar yapan önemli bir hastalıktır. Hala daha en ciddi körlük sebebidir. Şeker hastalarının hasar oluşmadan önce düzenli aralarla göz kontrollerini yaptırması gerekmektedir.

SARI NOKTA HASTALIĞINDA UÇUŞAN SARI NOKTALAR GÖRÜLÜR!
Sarı nokta hastalığı yaşa bağlı gelişen görme merkezi degeneresansıdır. Uçuşan sarı noktalar görülmez. Ciddi görme azalmasına sebep olur. Hastalık körlükle sonuçlanabilir.50 yaşından sonra sarı nokta hastalığı için düzenli aralarla göz doktoruna muayene olunmalıdır.

AZ HAVUÇ YEMEK GÖZ BOZUKLUĞUNA SEBEB OLUR VE ÇOK YEMEK GÖRMEYİ ARTIRIR!
A vitamini eksikliğinin ilk belirtileri gece körlüğü, görme bozuklukları, göz kuruluğu olarak gözlerde ortaya çıkabilir. A vitamini ayrıca katarakt oluşumunu riskini düşürmek için önemlidir. Kayısı, yumurta, havuç, kıvırcık, şalgam ve şalgam yaprağı, balkabağı, ıspanak, brokoli, karnabahar, taze tropik meyveler, domates, yağsız et, tereyağı, süt, karaciğer, kereviz, marul, portakal, erik, kuşkonmaz, maydanoz, lahana, balık yağı, fıstık, ceviz, patates ve bezelyede bulunur. Yani havuç yararlıdır ama efsane olacak kadar değil!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı