REKLAMI GEÇ

Sağlığına kavuştu, konser verdi

Sağlığına kavuştu, konser verdi

UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi kabul edilen 82 yaşındaki Hayri Dev, yoğun programlarının ardından yorgun düşünce Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde iki günlük tedaviyle sağlığına kavuştu. Dev, ayağa kalkınca üç telli bağlaması ile Tekden Hastanesi yönetimi ve hekimlerine mini bir konser verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2016 Cuma, 12:19

Yoğun programı nedeniyle yorgun düşen ve sağlık takibinin yapıldığı Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne başvuran Hayri Dev’e iki günlük tedavi uygulandı. Tedavisinin ardından hastanenin teras katında hekimler ile bir araya gelen Hayri Dev, ekip ile birlikte türkü söyledi.

Hastanede kendisine gösterilen ilgi nedeniyle mutlu olduğunu belirten Hayri Dev, “Tekden Hastanesi’ne yıllardır geliyorum. Burası benim ikinci evim. Her geldiğimde saygıda kusur etmeyen, hürmette bulunan yöneticiler ve hekimlerin gönlümde yeri ayrı. 82 yaşındayım ama önemli bir rahatsızlığım yok. Müzik ruhun gıdasıdır. Ben de sağlığımı müziğe ve Çameli’nin temiz dağ havasına borçluyum. Tekden Hastanesi benim ve ailemin yüzünü her zaman güldürüyor, ben de taburcu olunca türkülerimle onların yüzünü güldürdüm” dedi.

Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, Hayri Dev değerlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Işık, “Hayri Dev, soyadı gibi bizim gönlümüzde ‘dev’ bir sanatçı. Örf, adet ve geleneklerimizi yaşatan, kültürel mirasımızın taşıyıcısı. Üstelik bunu bizler değil, dünya söylüyor. Yani Hayri Dev, tescilli bir müzik adamı, kültür öğesi. Yaşının vermiş olduğu hassasiyetle ufak bir rahatsızlık geçirdi ve hastanemizde ağırladık kendisi. İlgi ve alakamızı eksik etmediğimiz Hayri Amca’ya tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletir, sadece hasta olduğunda değil her zaman bizleri türküleri ile mutlu etmesini isteriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı