REKLAMI GEÇ

Sağlıklı yaşam için hayati öneriler

Sağlıklı yaşam için hayati öneriler

Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat7-14 Nisan arasında kutlanan Sağlık Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlığımızı koruyabilmenin püf noktalarını anlattı.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2014 Cuma, 10:10

Uz. Dr. Yusuf Polat sağlığımızı kaybetmeden kıymetini bilmenin önemini vurguladı ve bazı tedbirlerle sağlıklı bir hayat sürdürülebileceğine değindi.

“40’lı yaşlardan sonra dikkat etmek gerekiyor”
Uz. Dr. Yusuf Polat, sağlıklı yaşamak için yapmamız gerekenleri şöyle sıraladı: “Öncelikle40’lı yaşlardan sonra belli yeme alışkanlıklarımızın değişmesi gerekiyor. Sağlığımızı bozan pek çok faktör davranışsal dediğimiz ve değiştirilmesi elimizde olan yeme alışkanlıkları; sigara, alkol, tuz, düzensiz uyku ve stres gibi faktörlerden kaynaklanıyor. Sigara, tuz, alkol, fast-food yeme alışkanlıklarının kontrol altına alınması, aslında koruyucu sağlık hizmetleri adına yapılacak en önemli hizmetler” dedi. Ülkemizde artık hastalıkların kendilerine değil nedenlerine yönelik olarak yapılan bu çalışmaların öneminin anlaşılmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Yusuf Polat, şu tavsiyelerde bulundu:
-Düzenli beslenmek çok önemli, kırmızı et yerine beyaz et, balık tüketilmeli, şekere çabuk dönüşecek yiyeceklerdenyani makarna, beyaz pirinç, unlu gıdalar gibi yiyeceklerden uzak durulmalı, bol sebze ve yeşillikle beslenmeye dikkat edilmeli
-Fazla tuz tüketmemeye özen gösterilmeli
-Bol su içmeli
-Spor yapmak çok önemli, illa bir spor merkezine gitmemize gerek yok günde en az yarım saat doğa yürüyüşü yapabilir yada buna fırsat bulamıyorsak asansör yerine merdivenleri kullanabiliriz,
-Vücudumuzun ve yaşadığımız yerin temizliğine ve hijyenine önem vermeliyiz,
-Sigara ve alkolden uzak durmalıyız,
-Mutlaka periyodik aralıklarla sağlık kontrollerimizi yaptırmalıyız. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı yaşayacağımız bir sağlık probleminde en önemli nokta hastalığı erken teşhis etmektir. Ya bir şey çıkarsa diye doktora gitmeme korkusunun yerini ya tanıda gecikirsem korkusunun alması gerekiyor. Çünkü bazı hastalıkları ortadan kaldırmanın tek yolu çoğu zaman erken tanı ile tedavi şansı vermekten geçiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı