REKLAMI GEÇ

Sünnet için Çin’den geldiler

Sünnet için Çin’den geldiler

Çin’de yaşayan Türk aile, çocuklarını sünnet ettirmek için Denizli Tekden Hastenesi’ni tercih etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2015 Salı, 13:57

Çin’de yaşayan Türk işadamı Bülent Şafakoğlu çinli eşi ve çocukları Hakan tatilini geçirmek için geldiği Denizli’de sünnet için Tekden Denizli Hastanesi’ni seçti. Guangzhou şehrinde eşi Lın Yan ve 5 yaşındaki çocukları Hakan ile birlikte yaşayan Bülenrt Şafakoğlu, üroloji uzmanı Op. Dr. Akın Avcı ile temasa geçerek küçük Hakan’ın erkekliğe ilk adımı atmasını sağladı. Op.Dr.Akın Avcı tarafından gerçekleşen sünnet operasyonu kısa sürede gerçekleşti ve minik Hakan, sağlığına kavuşarak ailesine de rahat bir nefes aldırdı.

BİZE GÜVEN VERDİLER
Baba Bülent Şafakoğlu “Oğlumuz Hakan 5 yaşında ve sünnet yapılmadan önce çocuğumuzun yaşayacağı travma ve korkudan dolayı eşim ve ben endişeliydik. Tatil için geldiğimiz Denizli’de bu konu hakkında ailemize danıştık ve bizler de ufak bir ön araştırma yaptıktan sonra Tekden Hastanesi’ne ve Akın Hocam’ a ulaştık. Bize gösterdiği yakınlık ve samimiyet karar vermemizi daha da kolaylaştırdı. Oğlum Hakan, Akın Bey’i çok sevdi ve normal şartlarda bize bazı durumlarda o yaştaki her çocuk gibi sorun çıkarırdı ama sünnet olmasına rağmen keyfi gayet yerindeydi” dedi.

AVCI’DAN AİLELERE ÖNEMLİ UYARI
Sünnet konusunun hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Akın Avcı, “Bu işlem ciddi bir müdahaledir. Modern tıbbın gereği olarak cerrahi her türlü müdahalenin olduğu gibi sünnetin de cerrahi koşulların olduğu ameliyathane ortamında yapılması gerekir. Enfeksiyon riski, gerekli müdahalelerin yapılabilmesi açısından bu son derece önemlidir. Sünnet olacak çocukların gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hazırlanarak ameliyathaneye alınması oluşabilecek sorunlardan korunma açısından en önemli adımlardan birisidir. Ailelerin özellikle bu konuda duyarlı olmasını ve bilinçlenmesini öneriyorum. Aksi halde sünnet sırasında gereken dikkat ve sterilizasyonun sağlanmadığı durumlarda organ kaybına varan çok ciddi komplikasyonlarla karşılaşılabilir ve önüne geçilmeyecek bazı hatalarla çocuğunuza zarar verme riskiniz artabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı