REKLAMI GEÇ

Tataristan Sağlık Bakanı Gözakademi’de

Tataristan Sağlık Bakanı Gözakademi’de

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’ye davet edilen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Denizli’de sağlık sektörünü ve uygulamaları yakından tanımak için bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor. Özel Gözakademi Hastanesi’ni de ziyaret eden Bakan Adel Vafin, kullanılan cihazları tek tek inceledi, teşhis ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgiler aldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2016 Çarşamba, 16:36

Türkiye ve Tataristan arasındaki sağlık ve termal turizm alanlarındaki ilişkiyi geliştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’ye davet edilen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Denizli’nin sağlık sektörünü tanımak için bir dizi gezi gerçekleştiriyor.

Ziyaretler kapsamında göz hastalıkları tedavisinde Denizli’de önemli bir yere sahip olan Gözakademi Hastanesi’ni de ziyaret eden Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki heyete, Göz Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erikoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Onur Erikoğlu ve Genel Müdür Mutlu Akbaş eşlik etti.

Gözakademi yönetimi, Tataristan Sağlık Bakanı Vafin’e tüm birimleri ve kullanılan cihazları tanıttı.

Denizli’deki sağlık ölçeklerini ve uygulamaları tek tek anlattıklarını belirten Denizli Sağlık İl Müdürü Şükrü Arpacı, “Denizli sağlık potansiyeli hakkında yeterli açıklamalarımız oldu. Bugünde belli hastanelerde ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yüksek özelliği olan ve göz konusunda farkındalık oluşturan ve ameliyatlarda yüksek seviyede makilerin kullanıldığını öğrenen Bakanımız burayı ziyaret etmek istedi. Türkiye’de kullanılan cihazları çok beğendi kendisi de hayran kaldı. Bizde Türkiye ve Denizli olarak burada kullanılan tecrübeleri kendisine aktarıyoruz. Umarım sağlık turizmin yaygınlaştırılması konusunda bu tür rahatsızlığı olan kişileri Türkiye’de misafir edilmesinde olanak sağlanır. Denizli’nin sağlık yöneticileri, özel ve kamu olarak hep birlikte sağlık sistemi geliştiriyoruz” dedi.

“KAZANÇTAN ÇOK SAĞLIĞA ÖNEM VERİYORUZ”
Erikoğlu ailesi olarak kazançtan önce sağlığı önemsediklerini belirten Göz Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erikoğlu, “Elimizden geldiği kadar en son model makineleri kullanmak için uğraşıyoruz. Kazançtan önce göz yani sağlık çok önemli. 8 seneden bu yana faaliyetteyiz. En son katarak ve diğer yeni model makineleri aldık. Yeni modelleri çıktığı sürece makinelerimizi yeniliyoruz. Doktorlarımız da şuanda durumdan çok memnun” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇOK GELİŞMİŞ”
Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın daveti üzerine ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, “Özel sağlık sektörü Türkiye’de çok gelişti. Özellikle de özel ile devlet arasındaki işbirliği çok fazla değişti. Şuanda bulunduğumuz hastane bir devlet hastanesi değil. Özel bir hastane ama burada sunulan ücretlerin bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Bu hastane bir örnek olarak yüksek seviyedeki teknolojileri kullanarak az hasar veren teknolojileri kullanarak daha iyi sonuçlar elde etmeyi sağlıyor” dedi.

Göz Akademi Hastanesi’nde yapılan ameliyatların yüksek seviye teknoloji ile yapıldığını ve az bir riskle sonuç elde edildiğine dikkat çeken Tataristan Sağlık Bakanı Vafin, “Burada yapılan ameliyat sayısı çok yüksek. Bu hastaneyi çok beğendim, çok verimli hastane. Hem sağlık çalışanlarının hem de hastane ziyaretçilerinin rahatı için her türlü imkan oluşturulmuş” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı