REKLAMI GEÇ

TEKDEN Hastanesi Kadınlar Günü’nü kutladı

TEKDEN Hastanesi Kadınlar Günü’nü kutladı

Tekden Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2014 Cumartesi, 15:21

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tekden Hastanesi teras katında basın mensuplarının da katılımı ile kahvaltılı toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, Başhekim Uz. Dr. YusufPolat, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. H. Evren Ceylan, Op. Dr. R. İlker Kayhan, Op. Dr. Serkan Yurtsever ve Op. Dr. Hande Yurtsever ev sahipliği yaptı.

Gerçekleştirilen basın toplantısında Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat: “8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlaması ile başlayan ve 129 kadının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay neticesinde bu tarihten itibaren Kadınlar Günü kutlanmaya başlamıştır. Bizler bugünü sadece bir gün kutlamakla kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kadın sadece anne olan ev işleri yapan nitelikte sınırlı kalmamalıdır. İş hayatında da birey olarak erkeklerle eşit haklara sahip olmalıdır” dedi.

“Kadınlar dünyayı güzelleştiriyor”
Sağlık çalışmalarında kadın sağlığını çok önemsediklerini ifade eden Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık: “Kadınlarımızın sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürmeleri bizim için çok önemli. Anne olmaları ile ailenin ve dolayısı ile de toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Tabi ki toplum içindeki yerleri sadece anne olmakla sınırlı kalmamalı sosyal ve iş hayatında da dünyayı güzelleştirmektedirler” dedi.

“Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde katılım payı almıyoruz”
Cemal Işık konuşmasını şöyle sürdürdü:” Kadın hastalıkları bir çok kadın için hayati önem taşıyan bir alan olması nedeni ile 8-15 Mart tarihleri arasında Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğimizde kadınlarımızdan katılım payı almıyoruz. Sağlıklı kadın sağlıklı toplum düşüncesi ile bütün kadınlarımızın bu özel ve güzel gününü kutluyoruz”
Hastane yönetiminden karanfil jesti

Kadın Doğum uzmanlarının da kadınlar günü kutlama mesajları ile sona eren toplantının ardından hastane yönetimi olarak Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, Başhekim Uz. Dr. Yusuf Polat ve Başhekim Yardımcısı Adnan İz hastanede çalışmakta olan kadın doktorlara, personele ve hastane içerisindeki kadın hastalara karanfil vererek kadınlar gününü kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı