REKLAMI GEÇ

Tekden Hastanesi uzmanı uyarıyor: Fıtık deyip geçmeyin

Tekden Hastanesi uzmanı uyarıyor: Fıtık deyip geçmeyin

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, kasık fıtıklarının erkeklerde kadınlara oranla yüzde 20 daha fazla görüldüğünü belirterek, tüm karın fıtıkları vakalarının da yüzde 75’ini oluşturduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2016 Perşembe, 11:24

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, fıtık ve çeşitleri ile tedavilerine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Kasık fıtığının en önemli şikayetinin şişkinlik olduğunu belirten Dr. Tekin, bazılarının ise herhangi bir şikayetle dahi ortaya çıkmadığını ifade etti.

Dr. Tekin, “Ele gelen ve gözle görülen şişkinlik özellikle ayakta iken, ıkınırken, öksürürken daha belirgin olup çoğu yatmakla veya uzanmakla kaybolurlar. Beraberinde ağrı, gaz, şişkinlik ve yanma olabilir. Bazı kasık kanalı fıtıkları erkeklerde testis torbasına iner ve torbalarda şişlik ve sertliğe neden olur. Hatta uzun süre bekleyip ameliyat olmayanlarda bu torbaların içinde ince bağırsaklar da bulunabilir. Bu barsaklar sıkışıp boğulabilir ve barsak delinmesine kadar giden ciddi problemlere yol açabilir” dedi.

OPERASYON ÇEŞİTLERİ, TEDAVİ YÖNTEMİ
Kasık fıtığının direkt veya indirekt olmak üzere 2 çeşit olduğunu anlatan Op. Dr. Mehmet Tekin, “Açık veya kapalı kasık fıtığı ameliyatlarının yapılabildiğini söyledi.

Op. Dr. Mehmet Tekin, “Ameliyatlarda büyük çoğunlukla yama dediğimiz bir sentetik mesh yerleştirilir. Laparoskopik denilen kapalı ameliyatta ise, göbek ve altına açılan 3 adet küçük delikten girilerek yapılır ve açık ameliyata göre daha konforlu, ağrısız ve işe dönüş daha erkendir. Hatta hastalar aynı gün taburcu olup, ertesi gün işine dönebilmektedir. Özellikle çift taraflı kasık fıtıklarında kapalı ameliyat tercih edilmelidir. Ancak daha önce alt karın bölgesinde ameliyat geçirilmiş ise, fıtık boğulmuş ve aşırı büyükse, daha önce prostat ameliyatı geçirilmiş ise ve hastanın genel anestezi almasında sakınca varsa açık ameliyat tercih edilir. Her iki ameliyatında süresi ortalama 30-45 dakika arasındadır” diye konuştu.

AMELİYAT SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Ameliyattan sonra özellikle body building gibi ağırlık kaldırma gerektiren sporlara en az 2 ay ara vermek gerektiğini söyleyen Dr. Tekin, “Yine ağır işte çalışanlarda 2-3 ay kadar ağır yük kaldırmaması tavsiye edilir. Sigara dokularda gevşemeye neden olduğundan içilmemesi istenir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı