REKLAMI GEÇ

Tekden Hastanesi’nden miniklere süt ikramı

Tekden Hastanesi’nden miniklere süt ikramı

Özel Denizli Tekden Hastanesi, Dünya Okul Süt Günü etkinliği kapsamında miniklere süt ikramında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2016 Salı, 13:25

Özel günler ve haftalara yönelik etkinlikler düzenleyen Özel Denizli Tekden Hastanesi, 27 Eylül Dünya Okul Süt Günü’nü de unutmadı. Özel bir çocuk gündüz bakımevine giden Tekden ekibi, buradaki miniklere insan sağlığı açısından büyük öneme sahip bir besin kaynağı olan süt ikramı gerçekleştirdi.

Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şener Bekci, özellikle okul çağındaki çocuklarda süt tüketiminin önemine dikkat çekerek, “Doğumdan itibaren aldığımız ilk besin olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklar, hamileler, emzirenler ve yaşlılar olmak üzere herkesin vücudu için gerekli olan, bütün besinleri dengeli olarak içinde bulunduran, vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Süt, çocukların bedensel gelişimleri için protein, güçlü kemik ve dişler için kalsiyum ve enerji ihtiyacının karşılanması için yağ içeriyor. Süt içmek çocukların sağlıklı dişlere, güçlü kemiklere sahip olmaları kadar bağışıklık sistemlerinin güç kazanması için de yardımcı oluyor. Sütte, bağışıklık sisteminin gelişmesi için gereken vitaminler bol miktarda bulunuyor” dedi.

tekden_sut_dagitimi-ic

Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat ise, koruyucu hekimlik felsefesi benimsediklerini söyleyerek “Toplum sağlığına katkı sağlayacak her çalışmanın altında imzamız vardır. Dünya Okul Süt Günü dolayısıyla da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmak için hem ikramlarda bulunduk hem de sütün faydalarını anlattık” diye konuştu.

tekden_sut_dagitimi-icc

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık da, çok anlamlı bir çalışmaya imza attıklarına ifade ederek, “En değerli varlıklarımız çocuklarımızın sağlıklı büyümelerini ve sağlıklı besinler tüketmelerini çok önemsiyoruz. Çocuk sağlığı branşındaki uzman hekimlerimizin hep dile getirdiği gibi, bütün çocukların sağlıklı büyümelerinde, beslenmelerinde sütün çok önemli bir besin kaynağı olduğu görüşünden yola çıkarak, ilimizde belirlediğimiz pilot okulumuzda Dünya Süt Günü vesilesiyle bir çalışma başlattık. Süt içme bilincini artırmaya yönelik başlattığımız bu çalışmamızı sorumluluk alanımızdaki daha birçok okulda devam ettirerek, çocuklarımızın daha fazla süt tüketmesini sağlayacağız” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı