REKLAMI GEÇ

Tekden kadınlarla buluşuyor

Tekden kadınlarla buluşuyor

Denizli Özel Tekden Hastanesi, ‘Çare Erken Tanıda’ projesi kapsamında Hürsan Tekstil’deki kadtın çalışanlara rahim ağzı kanserinde erken teşhisin önemini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2014 Cumartesi, 10:57

Denizli Özel Tekden Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Yurtsever tarafından gerçekleşen eğitim toplantısında kadın çalışanlar dikkatle sunumu izlerken, konu ile ilgili soru sorma imkânı da buldular. 

YILDA BİR KEZ SMEAR TESTİ YAPTIRIN
Rahim kanserinin doğum kanalında görülen en sık kanser tipi olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Yurtsever, rahim ağzı kanseri sıklığının azaltılması veya erken tanı açısından en önemli testin smear testi olduğunu söyledi. Op.Dr. Serkan Yurtsever “Rahim ağzı kanseri olan hastaların % 50’si hiç smear testi yaptırmayan kadınlarda görülüyor. Smear testinin yılda bir defa yapılması öneriliyor. Üç yıl boyunca yapılan üç test normal ise ve kadında bir risk faktörü yok ise sonra daha az sıklıkta yapılabilir. Erken yaşta cinsel ilişki, birden fazla kişi ile cinsel ilişki veya eşinin birden fazla kadınla ilişkisinin olması, sigara kullanımı ve bağışıklık sistemi bozuklukları bulunan kadınlarda rahim ağzı kanseri daha sık görülür. Bu risk faktörlerini taşıyan kadınlarda daha sık test yapılabilir” dedi.

“HİZMET VERDİĞİMİZ HER İNSAN AİLEMİZDEN BİRİ GİBİ”
Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, “Hastanemiz, hizmetlerimiz, hekimlerimiz sizler için var” diyerek “Biz hastalarımızı asla müşteri olarak görmeyiz. Hizmet verdiğimiz her insan bizim annemiz, babamız, abimiz, ablamız, kardeşimiz, çocuğumuz… Hastanemizde insanımıza evlerindeki rahatlığı sağlamak adına vermiş olduğumuz hizmet politikalarımızın meyvesini bir ‘Allah Razı Olsun’la taçlandıran güzel Denizlililerimiz bizlerin yanında olduğu sürece daha iyi işler yapacağımızı şimdiden söylemek hiç de zor değil. Özel Denizli Tekden Hastanesi yönetimi olarak, toplumun sağlık sorunlarının belirlenmesi, koruyucu sağlık hizmetlerinin verimliliğinin sağlanması, sağlığı olumsuz yönde etkileyen etkenlerin ortadan kaldırılması için projeler üretmeye ve yürütmeye, araştırmalar yapmaya ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı