REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanı Prof. Dr. Yıldırım ile böbrek sağlığı üzerine

Tekden uzmanı Prof. Dr. Yıldırım ile böbrek sağlığı üzerine

Ne önemli sağlık sorunlarından biridir böbrek taşı. Hayatı çekilmez kılan, ağrıları katlanılır olmayan ve ilerleyen süreçte çok daha büyük sorunlar yaratabilen bu hastalıkla yaşamak zorunda değilsiniz. Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ile böbrek sağlığı ve tedavisi üzerine konuştuk.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2017 Perşembe, 12:27

Sık idrara çıkıyor ve idrarda yanma hissi duyuyorsanız böbrek taşınız olabilir. Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Kliniği’nde böbrek taşından çeşitli tedavi yöntemleriyle kurtulabilirsiniz. Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, böbrek taşı ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

Denizlihaber.com: “Böbrek Taşı Nedir?”
Prof. Dr. İbrahim Yıldırım: “Böbrek taşları böbreklerde toplanan kalsiyum ve benzeri küçük mineral parçalarının üreterden mesaneye geçemeyecek kadar büyük olanları tarafından oluşturulur. Böbrek taşı oluşumunun başlıca belirtileri şiddetli bölgesel ağrı ve yoğun ter ve yine ilintili hastalıklardır.”

Denizlihaber.com: “Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir?”
Prof. Dr. İbrahim Yıldırım: “Böbrek taşı oluşumunun en sık rastlanan belirtisi karın bölgesinde aniden ortaya çıkan insanı takatten düşüren ve ani oluşan ağrıdır. Genellikle böbrek taşının ilk belirtisi şiddetli ağrıdır. Bazen bu yakınmalara bulantı ve kusma eşlik eder. Daha sonra ağrı, kasık bölgesine doğru yayılır. Eğer taş düşemeyecek kadar büyükse, idrar yolunun herhangi bir kesiminde takılır ve yerine göre farklı yakınmalara sebep olurlar.

Mesaneye çok yaklaşmış taşlarda, hastalar, sık idrara çıkma, idrarda yanma hissi duyarlar. Bu daha çok irritasyona bağlı olduğu için bekledikleri kadar idrar yapamazlar. İdrar yaparken çok fazla ağrı ve yanma hissederler.”

Denizlihaber.com: “Böbrek Taşı Neden Olur? Kimlerde Görülür?”
Prof. Dr. İbrahim Yıldırım: “Beslenme, genetik gibi faktörler böbrek taşı oluşumunda rol oynuyor. Az su içen kişilerde taş oluşumu çok kolaylaşır. Çünkü idrar çok yoğun konsantre haline gelir. En büyük risklerden biridir. Çünkü bol içimi, idrar kristal halindeyken o kristallerin yıkanıp atılmasını sağlar.”

Denizlihaber.com: “Böbrek Kumu Böbrek Taşı Tedavisi Nasıl Olur?”
Prof. Dr. İbrahim Yıldırım: “Birçok taş kendiliğinden düşer. Küçük boyuttaki taşların çoğuna kendilerinin düşebilmeleri için gerekli şans tanınmalıdır. Genellikle taşların tedavisi ilgili taşın yerleşimi ve boyutuna göre değişmektedir. Taşınızı tam olarak görüntüleyebilmek amacı ile doktorunuz ilk etapta sizden IVP, US, DÜS adı verilen bir film isteyecektir. Eğer taşınız kendiliğinden düşmeyecek şekilde ise birçok tedavi seçenekleri mevcuttur. Son birkaç yıla kadar, böbrek taşları için en iyi tedavi şekli açık ameliyat olarak kabul edilmekte idi. Günümüzde ise teknolojik gelişmeler, taş açık cerrahisini daha nadir hale sokmuştur. Bizler Tekden Hastanesi’nde Perkütan Nefrolitotomi(PCN) dediğimiz kapalı böbrek taşı ameliyatı, esnek(flexıble) üreteroskop (RIRS/RIRC) ile lazer taş cerrahisini uygulayarak böbrek taşı sıkıntısı yaşayan birçok hastamıza kolaylıklar sağlıyoruz. Bu metodlar sadece erişkinlere değil çocuk hastalara da uygulamak için yeterli donanım ve tecrübeye sahiptir.”

İLETİŞİM İÇİN
444 555 6
Adres : Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon :0258 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı