REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanından emzirme uyarısı

Tekden uzmanından emzirme uyarısı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat İnan, anne sütünün her damlasının ayrı bir mucize olduğunu belirterek, ‘Emzirmek’ sadece ‘süt’ demek değildir. Anne sütü besin değeri yüksek ve bağışıklığı güçlendirici olmasının yanında, anne ve bebek arasında duygusal bağ ve sevginin oluşmasında da ilk adımdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2016 Pazartesi, 14:22

Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat İnan ile yeni doğanda beslenme ve anne sütü üzerine konuştu. Dr. Murat İnan, emzirmenin sadece beslemek anlamına gelmediğini, anne ile bebek arasında çok güçlü bağların kurulmasını sağladığını söyledi.

“ANNE EMZİRİRSE HEM KENDİNİ HEM ÇOCUĞUNU KANSER RİSKİNDEN KORUR”
Denizlihaber.com:Anne sütü neden önemlidir?
Dr. Murat İnan: “Anne sütü ile beslenen bebeklerde enfeksiyon hastalıkları daha az görülür. Anne sütü sayesinde çocukların beyin gelişiminin daha iyi oluyor, alerjik hastalıklar, ishal ve solunum yolu hastalıkları ve hatta ileri yaşlarda birçok önemli hastalık daha az görülebiliyor. Emziren annelerde ise meme kanseri, yumurtalık kanseri, osteoporoz (kemik erimesi) riskinin daha az görülebildiğini söylemek mümkün.”

“EMZİRMEK ANNELİĞİ YAŞAMAKTIR”
Denizlihaber.com: Bebekler neden emme isteği hissedirler?
Dr. Murat İnan: “Bebekler acıktıkları ve susadıkları zaman emmek ister. Bebekler farklı istekler doğrultusunda emme ihtiyacı da hisseder. Acıktıklarında, susadıklarında, ilgi ve kucak istediklerinde, huzur bulmak, uykuya dalmak ve güven hissetmek istediklerinde anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Anneler de bunun bilincinde olarak emzirmenin sadece süt vermek olmadığını bilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, emzirmek anneliği yaşamak, anneliği hissetmek ve anneliğin tadına varmak demektir.”

Denizlihaber.com:İdeal emzirme için anneler ve anne adayları ne yapmalı?
Dr. Murat İnan: “Birçok annenin çocuğunu emzirirken dikkat etmesi gerekenleri gündeme getirecek olursam, bebeklerin belli saatlerde değil, istedikçe ve acıktıkça emzirilmesi gerekiyor. Bebeği emzirmeden önce ellerin mutlaka 2-3 dakika kadar sabun ve ılık su ile yıkanması gerekli. Annelerin kendilerini rahat hissetmelerini tavsiye ediyoruz. İlk zamanlarda bebeği her iki göğüsten 15 dakika emzirmek genellikle yeterli oluyor. Bir sonraki emzirmeye, bebeğin en son aldığı göğüsten başlayın. Sütün oluşması ve bollaşmasının, bebeğinizin emmesine bağlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bazı bebekler ilk günlerde çabuk yorulur ve anne göğsünde daha uzun kalmayı tercih ederler. Bebek uyuduğunda uyandırılıp emzirmeye devam edilmelidir. Emzirme sonrasında ise mutlaka bebeğin gazının çıkarılması gerekiyor. Başarılı bir emzirmenin birinci kuralı istemektir. Gerisini bebeğe bırakılmalıdır.”

İLETİŞİM İÇİN:
444 555 6
Adres: Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon: 0 (258) 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı