REKLAMI GEÇ

TEKDEN UZMANLARINDAN SICAK VE KALP UYARISI

TEKDEN UZMANLARINDAN SICAK VE KALP UYARISI

Tekden Hastanesi kardiyoloji uzmanları, sıcak havalarda kalp hastalarının daha da dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2015 Cumartesi, 12:49

Tekden Denizli Hastanesi’nin uzman hekimlerinden kalp hastalarına çok önemli uyarı. Kardiyoloji Uzmanları Uz.Dr.Göktürk Kaçar, Uz.Dr.Murat Kaya ve Uz.Dr.Selim Ünal, sıcak ve nem nedeniyle kalp hastalarının daha da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı. 

Uz.Dr.Göktürk Kaçar sıcaklık nedeniyle kalbin iş yükünün artacağına işaret ederek, “Bu durum koroner kalp, kalp yetersizliği, kapak ve aritmik hastalarda istenmeyen sonuçlar doğurabilir” uyarısında bulundu. Sıvı kaybının tansiyon düşmesine de neden olabileceğinin altını çizen Kaçar, “Özellikle çocuklar ile 65 yaş üstü kalp, tansiyon hastaları günün sıcak saatlerinde dışarı çıkmamalı” dedi.

Uz.Dr.Selim Ünal ise klimalı ortamlarda bulunanların, klima ile dış ortam arasındaki sıcaklık farkını iyi ayarlamaları gerektiğini açıkladı. Dr.Ünal “Denize giren hastaların, sıcak ortamda fazla kalarak birden soğuk suya girmeleri kalp krizi riskini artırır” dedi.

Uz. Dr. Murat Kaya ise; sıvı kaybı oluşmaması için günlük su alımının 2-3 litre olması gerektiğine işaret ederek, “Sıcaklarla birlikte aldığımız kalp, tansiyon, idrar söktürücü gibi ilaçlarımızın, doktorumuz tarafından dozlarının ayarlanması yapılabilir, tuz alımını artırmak gerekebilir. Sigara ve kafeinli içeceklerden özellikle kaçının. Çünkü sigara ve kafein, sıvı kaybının artmasına yol açar. Bol meyve ve sebze tüketimi, sıvı dengesini korur. Kalp hastaları yürüyüş, bisiklete binme gibi aktivitelerini akşam saatlerinde yapmalı. Ayrıca sıcak havalarda, serin ortamlarda bulunmaya özen gösterelim” diye ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı