REKLAMI GEÇ

Tekden’de önce eğitim, sonra muayene

Tekden’de önce eğitim, sonra muayene

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine yönelik düzenlenen kanser eğitimlerinin ardından tüm kadınlar KETEM’e yönlendirildi, bulguları şüpheli bulunanlar Tekden’de ayrıntılı muayeneden geçirildi. Kontrol edilen kadınlarda kanser bulgusuna rastlanmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2016 Perşembe, 12:56

3 yıldır Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile sağlık eğitiminde bir araya gelen Tekden Hastanesi, düzenlenen meme kanseri toplantısı çerçevesinde konseyin bayanları ile buluşmuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Tekden Hastanesi hekimlerinin sağlık eğitimlerinden sonra yüzlerce kadını erken teşhis amaçlı KETEM’e ulaştırdı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av.Bilsen Özen, KETEM’de sonuçları şüpheli bulunan bayanlar Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan tarafından kapsamlı bir kontrolden geçirildi. Muayene edilen kadınların hiçbirinde kanser bulgusu ortaya çıkmadı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av.Bilsen Özen, toplum ve kadın sağlığı için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Tekden’de aldığımız eğitimlerde bayanlarımız hem hastalıklar hakkında bilgi sahibi oldu hem de merak ettiklerini uzman hekimlere sorma imkânı buldular. Eğitimden sonra tüm kadınlara tarama yaptırmak için KETEM’in yolunu tuttuk. Kadınlarımıza sadece eğitim değil, eğitimden sonra da hastalıklarını kontrol etmelerini sağlıyoruz” dedi.

tekden-kadin-meclisi-kanser-1

Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, ‘Bölgede ve Denizli’de kanser ve kanserde erken teşhisin önemini bilmeyen tek bir bayan kardeşimiz dahi olmayacak’ mantığı ile hareket ettiklerini belirterek, ilçe belediyeleri, tekstil fabrikaları, önemli işletmeler ve kadın derneklerinde düzenlediğimiz sağlık eğitimlerimizle kanser riski taşıyan birçok bayanın durumuna erken tanı ile müdahale edildi. Bu da yaptığımız çalışmaların ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne seriyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi’nde düzenlediğimiz bilinçlendirme eğitimleri sonrasında genel taramalarını yaptıran kadınlarımız sonuçlarının değerlendirilmesini istedikleri için hastanemize başvurdular. Eğitimlerimiz sonrasında tedavileri için de bizlere güvenen kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

tekden-kadin-meclisi-kanser-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı