REKLAMI GEÇ

Böbreği alınmadan kanserden kurtuldu

Böbreği alınmadan kanserden kurtuldu

Tekden Denizli Hastanesi Üroloji Kliniği’nden Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ve Op. Dr. Akın Avcı, 56 yaşındaki böbrek kanseri hastası Savaş Yeşil’i “Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi” yöntemiyle sağlığına kavuşturdu. Bu operasyon Denizli’de ilk kez yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2017 Pazar, 14:46

Uşak’ın Karahallı İlçesi’nde doğup büyüyen yaklaşık 30 senedir de Denizli’de çalışan, emekli, 2 çocuk babası Savaş Yeşil, böbrek bölgesinde hissettiği acı sonrası birçok sağlık kuruluşuna başvurdu ve yapılan tetkiklerinden sonra kendisine böbrek kanseri tanısı kondu.

Zaman kaybetmeden ameliyat olmak için hekim arayışına giren hasta Yeşil, kapalı yöntemle ameliyat olmak istediğini, fakat birçok sağlık kuruluşunda kapalı yöntem yerine açık ameliyatın mümkün olabileceği bilgisini aldı.

Yeşil ailesi internette gördüğü bir haber üzerine Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvurdu. Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ve Op. Dr. Akın Avcı ile görüşmeler gerçekleştiren Savaş Yeşil’in tek isteği ağrılarından bir an önce kurtulmak ve kısa sürede iyileşmekti.

HEM BÖBREĞİM KURTULDU HEM DE KANSERDEN KURTULDUM
Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ve Op. Dr. Akın Avcı tarafından Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi (Sadece böbrekteki tümörlü bölümün kapalı yöntemle alınması ameliyatı ) uygulanan Savaş Yeşil, kısa sürede iyileşerek taburcu edildi.

“BÖBREK KANSERİ AMELİYATINDA KAPALI YÖNTEM AVANTAJ SAĞLIYOR”
Denizli’de ilk defa uygulanmasına rağmen Tekden Hastanesi’nde 2. kez gerçekleşen Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi ameliyatı ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanları Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, bu yöntemin hasta ve hasta yakını konforu açısından son derece avantajlı bir yöntem olduğunu söyledi.

Böbrek kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapan Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, “Böbrek kanserleri genellikle erken evrelerde belirti vermeyen sinsi bir hastalık grubudur. Eskiden belirtiler meydana geldiğinde böbrek kanseri genellikle ileri safhalara ulaşmıştır. Bu durumda ortaya çıkan semptomlardan bazıları ise, İdrarda kan, karın alt ve yan bölgesinde şişkinlik, iştahsızlık, geçmeyen yan ağrısı, sebebi bilinmeyen kilo kaybı, herhangi bir enfeksiyon ya da soğuk algınlığı olmadan haftalar boyu süren ateş, aşırı yorgunluk, kansızlık ve bacaklarda ve eklemlerde şişmeler diyebiliriz. Günümüzde özellikle ultrason ve tomogtafi gibi tetkiklere kolay ulaşıldığından, radyologlar tarafından erken tanısı konmaktadır. Erken tanı hastanın kapalı ameliyat olma ihtimalini de artırmıştır. Günümüz teknolojisinde kapalı ameliyat insana yakışan bir tedavi şeklidir. Böbrek kanserlerine radyoterapi (ışın tedavisi) ve kemoterapi etki etmez. Bu yüzden hastalıktan kurtulmanın en iyi tedavisi; hastalığı erken evrede (böbrek dışı noktalara dağılmadan) yakalamak ve kanserli dokuyu cerrahi olarak keserek vücut dışına almaktır. Bu yüzden böbrek kanserinin evresi tespit edildikten sonra tedavi planı oluşturulur. Erken evre böbrek kanserlerinde seçilmiş vakalarda 10 cm çapa kadar parsiyel nefrektomi (böbrek koruyucu cerrahi) ideal tedavi yöntemi olarak görülmektedir. Bizler de Savaş Yeşil isimli hastamıza erken müdahale ile Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi ameliyatı uyguladık. Ameliyat kapalı yöntemle yapıldığı için iyileşme süreci de oldukça hızlı oldu. Hastamızı sağ salim evine gönderdik” diye konuştu.

“ALLAH’IN SEVGİLİ KULUYUM Kİ KARŞIMA BU DOKTORLAR ÇIKTI”
Böbrek kanseri olduğunu öğrendikten sonra yaşadığı endişe ve korkuyu kapalı yöntem ameliyat sayesinde yendiğini söyleyen Savaş Yeşil, böbrek kanseri olduğunu ilk duyduğunda çok endişelendiğini ancak tedavisinin mümkün olduğunu öğrenince rahatladığını söyledi.

Yeşil, “Geçtiğimiz günlerde karnımda hissettiğim şiddetli ağrıdan dolayı hastaneye başvurdum. Yapılan ultrason sonuçlarında tesadüfen böbrek kanseri olduğum tespit edildi. Erken teşhis konduğu için böbreğimdeki tümör kapalı olarak ve böbreğim alınmaksızın çıkarıldı. Hem böbreğimin sağlam tarafı kurtuldu hem de ben kanserli dokudan kurtuldum. Bu da beni çok ama çok sevindirdi. Doktorlarım İbrahim ve Akın Bey’e ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı