REKLAMI GEÇ

Tekden’den Akköylülere diyabet eğitimi

Tekden’den Akköylülere diyabet eğitimi

Özel Denizli Tekden Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, Akköy’de vatandaşlarla bir araya geldi, diyabet eğitimi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2017 Çarşamba, 14:36

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği ile birlikte Akköy Mahallesi’ni ziyaret eden Özel Denizli Tekden Hastanesi vatandaşlara diyabeti, belirtilerini, risklerini ve tedavi yöntemlerini anlattı. Akköy halkının yoğun ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak katılan Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, “Diyabet hastasıysanız bazı beslenme alışkanlıklarından vazgeçmek zorundasınız” dedi.

Son yılların en önemli sağlık problemlerinden olan diyabet hastalığının görülme sıklığının ülkemizde her geçen gün arttığını ifade eden Uz. Dr. İbrahim Özdeş, “Diyabette erken tanı konması ve tedaviye erken dönemde başlanması daha sonra gelişebilecek sağlık problemlerini önleyebilir. Diyabetle sağlıklı yaşamanın yolunu diyabeti öğrenmek ve gereken özeni göstererek bunun bir yaşam biçimi olarak benimsenmesidir. Diyabet, vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretememesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması sonucunda gelişir. Tüketilen besinlerden kana geçen şeker hücreler tarafından kullanılamadığı için kan şekeri yükselir. Kan şekeri kontrol altına alınmadığı takdirde zaman içerisinde diyabet hastalığı körlüğe, kalp ve damar hastalıklarına, inmeye (felç), böbrek yetmezliğine ve sinir sisteminde hasara yol açabilir. Aynı şekilde gebelik döneminde de kontrol altına alınamayan diyabet anne ve bebek sağlığı açısında sağlık sorunlarına neden olabilmektedir” dedi.

Akköy Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz da Tekden Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr.İbrahim Özdeş’e vatandaşlara verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı