REKLAMI GEÇ

Tekden’den gıda terörüne tepki

Tekden’den gıda terörüne tepki

Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat ve Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, gıdalardaki hilelere tepki gösterdi, geleceğin taklit gıdalarla tehdit altına alındığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2016 Cumartesi, 09:58

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içeceğin bulunduğu taklit ve tağşiş yapılan veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün hakkında açıklama yapmıştı.

“GELECEĞİMİZ TAKLİT GIDALARLA TEHDİT ALTINDADIR”
Tekden Hastanesi’nde hizmet veren tüm hekimlerin gıdalardaki hilelerden dolayı tepkili olduğunu ve önlemlerin daha kalıcı alınması gerektiğini belirten Başhekim Uz. Dr. Yusuf Polat, “Günümüzde ülkeleri ve insan sağlığını tehdit eden en önemli risklerin başında gıda terörü gelmektedir. Dünyada gıda ve su kaynaklı hastalıklara bağlı olarak, ne yazık ki, her yıl ortalama yaklaşık 2 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Kimi sahtekârlar, daha fazla kazanmak uğruna, hileli yöntemlere başvurarak gıda güvenliğini hiçe saymakta ve insan sağlığını tehlikeye atmaktadır” dedi.

“BİZ HEKİMLER OLARAK HALKIMIZIN SAĞLIĞINDAN ENDİŞELİYİZ”
Gıda terörüne karşı mücadelede devlet yetkililerine, ilgili kurumlara, kuruluşlara ve sivil toplum örgütlerine büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade eden Polat, “Merdiven altı, kayıt dışı üretim diye tabir edilen ve ne tuhaftır ki medyada sürekli reklamı yapılan, insan sağlığını tehdit eden ürünlere ilişkin derhal gerekli tedbirler alınmalı. Biz hekimler olarak halkımızın sağlığından endişeliyiz. Bu konuda denetim ve kontrol hizmetleri artırılmalı; insan sağlığını tehdit eden ürünleri üreten işletmelerle etkin bir biçimde mücadele edecek özel birimler oluşturulmalıdır. Halkın sağlığını tehdit edebilecek gıdalarla, ürünlerle mücadelede denetimlerin, kontrollerin ve ağır yaptırımların yanı sıra halkı bu konuda bilinçlendirecek çalışmalara, kampanyalara da son derece önem verilmelidir. Kurulacak özel ekipler gerekirse ev ev dolaşmalı, aile hekimliklerinde bu konularda uzman, danışman kişiler istihdam edilmeli, bu faaliyetler kamu spotlarıyla ve özel sektörün de içinde yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle desteklenmelidir. Bizler de Tekden Hastanesi olarak “Gıda Terörü”ne karşı alınabilecek önlemler kapsamında her aşamada yer almaya hazırız” diye konuştu.

“BU FİRMALARIN VATANSEVERLİĞİNİN BİLE TARTIŞILMASI GEREKİR”
Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık da gıda sahtekârlığına tepki gösterdi. Kendi halkını dolandıran ve halkının sağlığını hiçe sayan gıda tacirlerinin vatanseverlik duygusunun tartışılması gerektiğini söyleyen Işık, “Gıda sektörü bütün ahlaksızlığıyla, her gün bizim ve çocuklarımızın bedenine zarar veriyor. Biliyorsunuz, hazır yoğurtlarda, hazır dondurmalarda, pastanelerde, jölelerde, kremalarda, market ürünlerinin birçoğunda ‘kıvam artırıcılar’ adıyla domuz mamulleri kullanılıyor. Artık ‘neyin içinde var, neyin içinde yok’, net olarak bilmek neredeyse imkânsız. Haliyle bunları kullananlara “kullanıyor musunuz” diye sorup, doğru yanıt vereceklerine güvenmek de mümkün değil. Tadı bozuk, kendi bozuk olmasına rağmen; uzun süre hiç ekşimeyen, çürümeyen, küflenmeyen, kıvamından dahi bir şey kaybetmeyen yiyeceklerimiz var artık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı