REKLAMI GEÇ

Varis tedavisi için geç kalmayın

Varis tedavisi için geç kalmayın

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. Ünal Açıkel, Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci ve Op. Dr. Aytuğ Koçyiğit, varis hastalığı ve tedavi yöntemleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2016 Pazartesi, 10:22

Kış döneminde kapalı giysiler nedeniyle tedavisi önemsenmeyen varisler, yaz aylarının yaklaşmasıyla, sağlık sorunlarının yanında estetik kaygılar da yaratıyor.

denizli-varis-tedavisi-icin-gec-kalmayin-doktorlar

Varis için en doğru tedavi zamanının ilkbahar olduğunu belirten Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları, havalar çok ısınmadan ve cilt güneş ışığına maruz kalmadan harekete geçmek gerektiğini belitti.

denizli-varis-tedavisi-icin-gec-kalmayin-2

İşte Tekden uzmanlarından varis ve tedavisine ilişkin öneriler:

HANGİ BELİRTİLERLE ORTAYA ÇIKIYOR?
• Bacak damarlarında belirginleşme
• Damarların ciltten kabarıklaşmayla birlikte kıvrımlı hal almaları
• Ağrı
• Kaşıntı
• Özellikle geceleri artan yanmalar
• Kramplar
• Dolgunluk ve/veya huzursuzluk
3 tip varis olduğunu söyleyen Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci, önemsenmeyen ve tedavi edilmeyen varislerin zaman içinde varis ülserine neden olarak kişinin yaşam kalitesinde ciddi hasarlara yol açabileceğini vurguladı.

VARİS TEDAVİSİNDE UYGULANAN YÖNTEMLER NELER?
“Varis tedavisinde son yıllarda tıpta ki gelişmeler ile birlikte oldukça iyi sonuçlar alınıyor. Varis tedavisine hastanın şikâyetlerinin derecesine ve venöz dopler sonucuna göre karar verilir. Eğer hastanın bacağında ağrı varsa, kozmetik açıdan da hastaya rahatsızlık oluşturuyorsa tedavi düşünülebilir. Ultrason sonucuna göre eğer hastamıza çok fazla rahatsızlığa yol açmayan basit varis teşhisi konursa ilaç tedavisi, varis çorabı, iğne tedavisi, köpük ve lazer gibi çeşitli alternatif uygulamalarla kurutulma gibi bir tedavi yaklaşımı sergiliyoruz.
Yine ultrason sonucuna göre daha ciddi olabileceğini düşündüğümüz ameliyatlık varislerde ise lokal veya genel anestezi uygulanarak normal cerrahi yöntemle ameliyat yada son zamanlarda gelişme kaydeden lazer, radyofrekans ablasyon dediğimiz radyofrekans dalgalarıyla varise müdahale şeklinde hastaların ameliyathaneden yürüyerek çıktığı, 4 saat sonrasında da evine gidebildiği, günlük yaşantısına çok rahat bir şekilde dönebildiği tedavi seçeneklerini uyguluyoruz.”

denizli-varis-tedavisi-icin-gec-kalmayin-1

VARİSLER TEDAVİ EDİLMEZSE BAŞKA SORUNLARA YOL AÇAR MI?
“Varis tedavi edilmezse ciltte çeşitli ödemlere ve kapanması çok güç yaralara sebep olabilir. İlerleyen varis kan dolaşımında da önemli problemlere yol açabileceğinden varislerin ilerlemesine engel olmak gerekir.”

İLETİŞİM İÇİN
444 555 6
Adres : Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon :0258 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı