REKLAMI GEÇ

Yıllarca yolunu gözlediği ikizlerini göremedi

Yıllarca yolunu gözlediği ikizlerini göremedi

Emel-Oğuz Ortan çifti yıllarca bebek hasreti çekti. Mutlu yuvaları, aldıkları ikiz bebek haberiyle daha da arttı. Ancak, doğuma 3 hafta kala Oğuz Ortan kalp krizi geçirdi ve yaşamını yitirdi. Anne Emel Ortan, ikiz bebeklerini kucağına aldı, hüznü ve sevinci bir arada yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2017 Salı, 11:08

Tekstil mühendisi olarak çalışan Oğuz Ortan (46) ile eşi Emel Ortan’ın mutlu giden evlilikleri ikiz bebek sahibi olacakları haberini almaları ile tam bir masala dönüştü. Uzun süredir tüp bebek yapmak için uğraşlar veren Ortan Ailesi, ikiz bebek sahibi olmaya hazırlanıyordu.

İKİZLERİ İÇİN DİMDİK AYAKTA DURAN MÜKEMMEL ANNE
Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanları tarafından düzenli kontrolleri yapılan Emel Ortan’ın bu mutluluğu çok kısa sürdü. Hayat arkadaşı Oğuz Ortan’ı doğuma 3 hafta kala kalp krizi sonucu kaybeden Emel Ortan’ın dünyası başına yıkıldı. Hem yol arkadaşım dediği eşini bir daha göremeyeceği için hem de eşinin çok istediği ikiz bebeklerini göremeyecek olması, Emel Ortan’ı derinden yaraladı. Doğumuna haftalar kala bu kadar üzüntünün kendisini yıpratmasından çok ikizlerine zarar vermemesi için dimdik ayakta durmayı başaran Emel Ortan, acısını bile yaşayamadan ikizlerini de riskli doğum sonucu dünyaya getirdi.

32 HAFTALIK PREMATÜR DOĞUM SONRASI İKİZLERİNDEN DE AYRILDI
Riskli gebelik süreci geçiren Emel Ortan ikiz erkek bebeklerini 32 haftalık iken dünyaya getirdi, doğum sonrası onları kucağına dahi alamadan ayrılmak zorunda kaldı. Tekden Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Osman Öztekin ve ekibi tarafından 35 gün gözetim altında tedavileri başarıyla gerçekleşen Ortan bebekler 5 hafta sonra annelerine sağlıklı bir şekilde teslim edildi.

“YA ONLARI DA KAYBEDERSEM”
Anne Emel Ortan eşinden kalan en büyük mirasın ikiz bebekleri olduğunu belirterek, “Acıyı da sevinci de bir arada yaşıyorum. İnanın çok farklı bir şey bu. Rahmetli eşimle en büyük hayalimiz çocuk sahibi olmaktı. Rabbim bize bir istedik iki verdi. Ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Eşimi hiç beklemediğim bir anda sonsuza kadar kaybettim. Çok canım yandı ama karnımda taşıdığım ikizlerim tutunacak bir dal gibi beni hayata bağladı. Onların yaşama sağlıklı gelmeleri için direndim, acımı içime gömdüm. Doğumumdan sonra onlardan kısa bir süre ayrı kaldım. Bu benim içimi en acıtan şey oldu. ‘Ya onları da kaybedersem’ korkusuyla haftalarca bekledim. Ama şükür ki Tekden Hastanesi yöneticileri, çalışanları ve Doktorumuz Osman Öztekin bu süreçte bana çok destek verdi. Rahmetli eşimin ölümü ile ilgili bir takım yanlış söylentiler oldu. Eşimin ikiz babası olacağı için ve ikizlerini görüp kalp krizi geçirdiği konuşuldu. Ama konunun bunlarla hiçbir alakası yok. Çünkü eşim kalp krizini benim doğumumdan önce yaşadı. Lütfen insanlarımız bu konularda biraz daha hassas davransın ve bir şeyleri konuşmadan önce birinci ağızdan bizleri dinlesinler. Yaşadığımız onca acının yanında bunlar da bizi yıpratmaya yetiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı