REKLAMI GEÇ

110 santimlik Eda 5. kez anne oldu

110 santimlik Eda 5. kez anne oldu

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne başvuran 110 cm boyundaki Eda G. 46 cm uzunluğunda ve 2 kilo 600 gram ağırlığındaki 5. çocuğunu dünyaya getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2015 Salı, 14:39

35 haftalık gebe olan 30 yaşındaki Eda G. sancıları yüzünden Muğla’nın Fethiye ilçesindeki bir hastaneye başvurdu. Erken doğum riski olan hasta Muğla’da yapılan tetkiklerinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne sevk edildi. 110 cm boyunda olan ve 5. çocuğuna gebe olan Eda G.’ ye erken doğum riski şüphesiyle hemen yatışı yapıldı. Doğum sancıları durdurulamayan hasta hemen ameliyata alınarak sezaryenle bebeği alındı. Zor bir ameliyat geçiren hastanın 46 cm boyunda 2 kilo 600 gram ağırlığında sağlıklı bir kız bebeği dünyaya geldi.

Hastanın doğumunu gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uz. Dr. Murat Gökhan Kinaş cüceliğin (dwarfizm) 148 cm boya ulaşılamama durumu olarak tanımlanabileceğini ve 100’den fazla çeşidi olduğunu söyledi.

Kinaş, “Cücelik genellikle metabolik ve hormonal hastalıklar sonucu oluşur. Bu kişilerin mental ve cinsellik gelişimleri normaldir. Bu kişilerde oluşabilecek sorunlar nedeni ile gebe kalmaları önerilmez. Çünkü gebelik süresince annede solunum problemleri, bebeğin prematüre oluşması gibi ciddi sorunlar görülebilir. Ayrıca bu gebelerde normal doğum, doğum kanalı problemleri nedeniyle tercih edilmez. Çünkü bebeğin başı genellikle normal fakat annenin doğum kanalı dardır. Bu yüzden cüce gebelerde genellikle sezaryen yapılır ve sezaryen sırasında omurga bozukluğu nedeniyle anestezi uygulamasında sorun yaşanabilir. Bize gelen 110 cm boyundaki Eda G.’de ise belirttiğimiz risk faktörleri vardı. Fakat yaptığımız başarılı operasyonla 2 bin 600 gram ağırlığında 46 cm boyunda Müge isimli bir kız çocuğu dünyaya geldi. Şu an annenin de bebeğin de durumu gayet iyi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı