REKLAMI GEÇ

13 yaşındaki çocukta 3 kiloluk kitle çıktı

13 yaşındaki çocukta 3 kiloluk kitle çıktı

Çabuk yorulma şikayeti ile hastaneye giden 13 yaşındaki erkek çocuğun göğsünden, 3 kilogramlık kitle çıkarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2018 Salı, 11:09

PAÜ Hastanesi’ne çabuk yorulduğuna dair şikayetle gelen 13 yaşındaki hastanın göğsünde 3 kilogramlık kitle çıktı..

Göğüs Cerrahisi AD. Başkanı Doç. Dr. Ümit Aydoğmuş yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulunarak; “13 yaşındaki erkek hastanın göğsünden yaklaşık 3 kilogram ağırlığında, 20 cm. boyutunda dev bir kitle çıkarıldı. Kitle, sol akciğerin tamamen fonksiyon dışı kalmasına yol açmasının yanında kalbe ve diğer hayati organlara ciddi bir baskı oluşturuyordu. Çabuk yorulma şikâyetiyle başvurduğu hastanedeki tetkikleri sonucunda göğüs kafesinin içinde dev bir kitle tespit edildi. Orada ameliyata bağlı ölüm riskinin yüksek olduğu söylenince, hastanın anne ve babası çocuğu kliniğimize getirdiler” diye konuştu.

Doç. Dr. Aydoğmuş operasyon hakkında bilgi vererek konuşmasına devam etti. Aydoğmuş, “Hastadan çıkartılan dev tümör patolojik incelemeler sonucunda, gerçekte iyi huylu bir tümör olan teratom tanısını aldı. Yani diğer organlara sıçramayan ve onları tamamen istila etmeyen bir tümördü. Ama uzun süre belirti vermemesi ve belirtilerin önemsenmemesi sonucu hastanın tümörü bir göğüs kafesini tamamen doldurup diğer göğüs kafesine taşmıştı. Yaptığımız tetkikler sonucunda hasta için tek şansın kitlenin tamamen çıkarılması olduğuna karar verdik. Eğer artık parça bıraksaydık hastalık yineleyebilir ve çeşitli sorunlara yol açabilirdi. Geç kalınmış tanıya rağmen ekibimizce tamamıyla çıkarılması başarıldı ve hasta yeniden sağlığına kavuştu. İlerleyen tıbbi cihazlar ve hastanemizdeki yoğun bakım olanakları bu tür ilerlemiş tümörlere müdahale imkanı sağlamaktadır” dedi.

Doç. Dr. Aydoğmuş göğüs içi tümörlerin çocukluk yaş gurubunda nadir olduğunu, bu nedenle bazen belirtiler ağırlaşmadan tanı konulamadığını ve nefes darlığı, çabuk yorulma, göğüs ağrısı gibi belirtilerin ciddiye alınmasının faydalarını belirterek bir uzmana gidilmesi gerektiğini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı