REKLAMI GEÇ

2 bin hastaya ulaşıldı

2 bin hastaya ulaşıldı

İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2006 yılından bu yana yürüttüğü Evde Bakım Hizmetleri ile 2 bine yakın hastaya ulaşılıyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2010 Salı, 17:56

Sağlık Müdürlüğü tarafından, il sınırları içersinde sürekli bakıma ve takibe ihtiyaç duyan hastalara, özürlülere ve ailelerine yönelik verilen Evde Bakım Hizmetleri çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Denizli Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya; Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, daire müdürleri ile davetliler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, 2006 yılından bu yana yürütülen Evde Bakım Hizmetleri çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Evde Bakım Hizmetleri’nde amacın, sürekli bakım ve takibe ihtiyaç duyan hastalara ve ailelerine tıbbi, psikolojik ve sosyal destek sağlamak olduğunu söyleyen Dr. Erdoğan Taş, asıl amacın hastaya tanı koymaktan ziyade, tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin uygulanması, takibi ve eğitimini sağlamak olduğunu söyledi. Uygulama ile hastaların rutin muayeneleri, hastalığıyla ilgili kan tetkikleri, mesane-nazogastrik sonda takılması ve takibi, yara pansumanları, hastalıklara ait sürekli kullandıkları ilaçların reçetelendirilmesi, tekerlekli sandalye, alt bezi ve tıbbi malzeme alımında yardımcı olmak gibi sağlık hizmetlerinin ilgili hastalara ulaştırılmasının yapıldığını sözlerine ekleyen Taş, Denizli Devlet Hastanesi’nde 1 ekip, Çal İlçesi’nde 1 ekip ve 22 TSM’de olmak üzere toplam 56 personelin Evde Bakım Hizmeti verdiğini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, “Uygulamada yer alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Yatağa bağlı olan hastalara el uzatmak hastaneye kadar getirmeden, onlara hizmeti şefkat içinde evlerinde vermek takdir edilecek bir davranış. Gönüllü olarak ekipte bulunan arkadaşları tebrik ediyorum. 2009 ile 2010 yıllarında Evde Bakım Hizmeti’ne artan bir ilgi var. 10-15 hasta ile başlayan hizmet, bugün 2 bine yaklaşmış durumda. Amaç burada, il genelinde evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan kişilere ulaşmak. Hastanelere gitmeden kendilerine yardımcı olunması hedef alınmış durumda. Bu kadar önemli bir hizmet, dar çerçevede kaldığı zaman esas amacına ulaşmamış olur. Önemli olan bunu, daha çok vatandaşımıza duyurabilmek. Bütün arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

Toplantının sonunda Evde Bakım Hizmeti sırasında kullanılan araç tanıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı