REKLAMI GEÇ

3 kiloluk böbrek

3 kiloluk böbrek

İdrar kanallarının darlığı sebebiyle doğduğu günden beri idrarı böbrekte biriken hastanın böbreği, Denizli Devlet Hastanesi’nde yapılan ameliyatla alındı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2010 Çarşamba, 16:00

Denizli merkezde oturan 1 çocuk babası 52 yaşındaki Fikret Kaya, mide ve böbrek rahatsızlığı sebebiyle Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvurdu. Üroloji Uzmanı Dr. Süleyman Kayık’ın yaptığı muayene sonucunda böbreğinin idrar dolu olduğu belirlenen hasta ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Dr. Süleyman Kayık, idrar kanalının darlığı sebebiyle hastanın böbreğinin idrar dolu bir kese haline geldiğini, böbreğin büyümesi sonucunda hastadan yaklaşık 3 kilo ağırlığında, 25X30X15 cm ebatlarında (normal böbrek ağırlığı 160 gr, ebatı 4X 4X12) böbrek çıkarıldığını söyledi.

Üroloji Uzmanı Dr. Süleyman Kayık şunları söyledi. “Bu tür rahatsızlıklara hidronefroz adı verilir. Hidronefroz, böbreği büyüten çeşitli se¬beplerden sonra meydana gelen hastalık halidir. Böbreğin pelvis renalis denilen bölgesi şişerek böbrek dokusuna basınç yapar ve onun çalışmasını bozmaya baş¬lar. Doğuştan bir darlık veya yapı kusuru so¬nucu oluşan hidronefrozlara nadiren rastlanır ve hastanın doğumundan itibaren böbrek idrarla dolarak harap olur, herhangi bir travma sonucunda yırtılabilir, patlayabilir veya iltihap kapıp içi cerahat dolu bir kese haline gelebilir. Biz tüm bu tehlikeleri yaptığımız ameliyatla önlemiş olduk. Rahatsızlığın daha önceki yıllarda tespit edilmesi halinde hastanın böbreğinin kurtarılma şansı olabilirdi. Ancak bu hastalık ilk dönemlerde çok fazla belirti göstermeyebilir. Vücutta sadece bir ağırlık oluşabilir. Bu tür şikâyetleri olan hastalar mutlaka bir uzman doktora başvurmaları gerekir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı