REKLAMI GEÇ

4 ambulans törenle teslim edildi

4 ambulans törenle teslim edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli’ye gönderilen tam donanımlı 4 ambulans, düzenlenen törenle teslim edildi. Acıpayam, Kale, Çivril Gümüşsuyu Mahallesi ve Bayramyeri’nde kullanılacak ambulanslar ile birlikte il genelinde hizmet veren ambulans sayısı 98’e yükseldi. Sağlık Müdürü Berna Öztürk, acil sağlık hizmetinde 10 dakika sınırını yüzde 100 ile yakaladıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2017 Pazartesi, 14:51

Sağlık Müdürlüğü bünyesine katılan 4 yeni ambulans için Valilik önünde teslim töreni düzenlendi. Törene Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve 112 personeli katıldı.

Törende konuşan ve acil sağlık hizmetleriyle ilgili istatistiki bilgiler veren Sağlık Müdürü Berna Öztürk, kentsel ve kırsal alanda acil sağlık hizmetinde 10 dakika içinde %100 erişime ulaşıldığını söyledi.

Öztürk, “112 bünyesinde, 400’den fazla personel, 32 Acil Sağlık İstasyonu, 1 kar paletli ambulans, 4 yaralı taşıma kapasitesi olan bir ambulans, 1 obez ambulansı, 2 motosikletli acil müdahale ekibi olmak üzere 98 ambulansımız bulunmaktadır. Gerektiğinde Hava Operasyon Merkezi ile irtibata geçilerek ülkemiz genelinde hizmet veren 16 ilde 17 ambulans helikopter ve 3 ambulans uçak ile hizmet verilmektedir” diye konuştu.


Öztürk’ün konuşmasının ardından ambulanslar için kurdele kesildi, anahtar teslimi yapıldı. Anahtarları Vali Karahan, Milletvekili Tin, Başkan Zolan ve Sağlık Müdürü Öztürk teslim etti.

Ambulansın anahtarını teslim eden Milletvekili Şahin Tin, sağlık sektöründe Türkiye’de bir devrim yaşandığını belirterek, “Ben buradan sizlere bir haber veriyorum, şehir hastanemizin 2 ay içinde inşaatı başlayacak. Daha da çok ambulanslarımız olacak. Bize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Anahtarlarını teslim alan 112 Acil ekipleri, sirenleri açtı, ambulansların hizmete girişini kutladı.

Milletvekili Şahin Tin, ambulans telsizi ile tüm 112 Acil çalışanlarına iyi çalışmalar diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı