REKLAMI GEÇ

50 kişiye sigarayı bıraktırdı

22 yıldır Eflatun Sokakta terzilik yapan Mehmet Yıldız, gençleri sigaradan uzaklaştırmak için iş yerinin camına astığı “Ey gençlik sigara ve alkolü bırak, bu ülkenin sana ihtiyacı var” ilanı ile 50 yakın gence sigarayı bıraktırdı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2007 Cuma, 00:00

4 yıl önce bıraktığı sigarının zararlarını zaman geçtikçe anladığını belirten 22 yıllık terzi Mehmet Yıldız 2 yıl önce işyerinin camına astığı yazı ile gençlere mesaj vermeye başladı. İşyerine gelen gençlere sigaranın zararlarını anlatmaya başladığını ve 2 yıl öncede bunu cama yapıştırmaya karar verdiğini belirten Yıldız “4 yıl önce bıraktığım sigaranın zararlarını sağlığıma kavuştukça anladım. Sigaranın zararlarını gençlere anlatmaya karar verdim. İşyerime gelen gençlere sigaranın maddi zararlarını anlatarak onların dikkatini çekmeye başladım. Günde bir paketken ayda 90 YTL’yi bulan sigara parası ile ne kadar kıyafet alabileceklerini anlatıyorum. Çoğu gencimizin olayın acı tarafını kabul ediyor. Bu şekilde 50 kişiye sigara bıraktırmışımdır. Tabi bu insanların çevresine sigarayı bırakması konusunda baskı yaptıklarını ve sigara bıraktırdıklarını duyuyorum.

Gençlerimizi sigaradan uzak tutmalıyız. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Ben bu yazıyı onların sigaradan zarar görmemesi için astım. Bazı gençler bu yazı ile ilgili tepki gösteriyor ama tabi onlara elimden geldiğince amacımım anlatmaya çalışıyorum. Herkesin sağlığı kendisini ilgilendirir fakat gençliğimiz bizim geleceğimiz olduğu için bizler üzerimize düşen görevi yapmanın mücadelesini veriyoruz. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı