REKLAMI GEÇ

73 yaşındaki hastadan 5 kg tümör çıkardılar

73 yaşındaki hastadan 5 kg tümör çıkardılar

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında tedavi gören 73 yaşındaki Halime Soyutürk’ten5 kilogram tümör çıkartıldı. Tıp dünyasında tümörü bu büyüklüğe ulaşan 5 vaka bulunduğu açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2015 Pazartesi, 17:42

Aydın Kuyucak’ta yaşayan 73 yaşındaki Halime Soyutürk karın şişliği şikayetiyle PAÜ Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Soyutürk’e Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Başkanı Prof. Dr. Nazan Başak Yıldırım tarafından batın içinde sıvı olarak tariflenen kitlenin aslında tüm batını dolduran yumurtalık kisti olduğu teşhisi konuldu.

Yapılan tetkikler sonucunda hastaya Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Başkanı Prof. Dr. Nazan Başak Yıldırım ve ekibi tarafından operasyon gerçekleştirildi. Ameliyatın ardından bilgi veren Prof. Dr. Yıldırım,“ Karnını tamamen dolduran kitle tanısı için hastamız 3 aydır çeşitli hastanelerde tetkik edilmiş. Yapılan tomografi incelemesi sonucunda tanı konulamamış. Yapılan incelemeler sonunda ameliyat ve ameliyat esnasında tanı kararı verildi. Hastanın nefes almasını bile engelleyen bu kitle çıkarılınca hasta normal nefes alıp vermeye başladı. Tanımızda musinoz yumurtalık kanseri ve eşliğinde apandistte de aynı tür tümör izlenmiştir. Cerrahi işlemleri tamamlanan hastanın sonraki tedavileri planlanacak” dedi.

Başarılı bir ameliyat ile 5 kilogramlık kistten kurtulan Soyutürk, aynı zamanda bu kadar büyük bir kisk oluşumu ile de tıp literatürüne girdi.

Soyutürk, ameliyat sonrası her yönden rahatladığını ve PAÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ekibine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı