REKLAMI GEÇ

Acil kan bağışçısı aranıyor

Acil kan bağışçısı aranıyor

Türk Kızılayı Denizli Kan Merkezi, alarm verdi. Günlük 140-160 ünite kana ihtiyaç duyulan Denizli’de, Kızılay’ınkan dolaplarında 50 üniteden az kan kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2014 Salı, 11:08

Acil durumların hayat kurtarıcısı Türk Kızılayı Denizli Kan Merkezi bugünlerde kan sıkıntısı yaşıyor. Türk Kızılayı Denizli Kan Merkezi doktoru Dr. Nesrin Çelik, Denizli’de çok az kan kaldığını belirterek, vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Denizli’de günlük 140-160 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu ancak ellerindeki stokun bunun üçte biri kadar olduğunu belirten Çelik, “Şu an elimizdeki mevcut kanı acil durumlar için tutuyoruz. Denizli’nin günlük ortalama 140-160 ünite kana ihtiyacı var. Bu sayı zaman zaman 300’e kadar yükseliyor. Kan vermek için başvuranların çoğunda kan değeri düşük çıkıyor. Bunun yanında Ramazan ayı sebebiyle tatile gidemeyenlerin, yaz tatiline çıkması sebebiyle kan verenlerin oranında düşüş yaşanıyor. Türk Kızılayı Kan Merkezi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Şehir merkezindeki farklı noktalarda kan bağış araçlarımızla vatandaşlarımızın kan bağışlarını kabul ediyoruz. Bu hafta içerisinde ilçelere de TIR’ları ve araçlarımızı göndererek kan bağışı alacağız” dedi.

İlçeler ve parklarda kan bağışı yapılması için çalışmalara başladıklarını kaydeden Çelik, vatandaşların kan bağışı yapabilmeleri için nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı