REKLAMI GEÇ

AHU, hastanelere başvuruyu azalattı

Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılında uygulamaya konulan Aile Hekimliği Uygulamasında (AHU) bir yıl tamamlandı. 11 pilot ilde uygulanan Aile Hekimliği’nin en belirgin faydası ise hastanelerdeki yoğunluğun azalması oldu.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2007 Salı, 01:00

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 ilde uygulamaya konulan Aile Hekimliği sistemi birinci yılını tamamladı. İlk etapta 11 ilde uygulanan Aile Hekimliği Uygulamasındaki asıl hedef ise vatandaşların sağlık konusunda kayıt altına alınması ve hastanelerdeki poliklinik yoğunluğunu en aza indirmek. 11 il arasında bulunan Denizli’de, Aile Hekimliği 25 Aralık 2006 yılında uygulanmaya başladı. Toplam nüfusu 908 bin 778 olan Denizli’nin merkezi ve ilçelerinde 261 aile hekimi görev yapıyor. Denizli merkez ve ilçelerinin tamamında bulunan hekimler yaptıkları çalışmalar ile tüm nüfusu kısa süre içerisinde kayıt altına alarak hizmet vermeye başladı. Bir yılda yapılan çalışmaları, düzenlediği toplantı ile kamuoyuna duyurun İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Aile Hekimliği Sistemi’nden Denizli’de kısa sürede iyi verim alındığını belirtti.

Denizli’de tüm bölgelerde aile hekimi bulunduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Taş, “ Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılında hazırlanan Aile Hekimliği Uygulaması, 11 ilde uygulamaya konulmuştu. Yeni sistem ile birlikte sağlık merkezlerimize aile hekimleri görevlendirmesi yaptık ve kayıt işlemlerine başladık. Şu anda aile hekimlerimizin her birine ortalama 3 bin ile 4 bin arasında vatandaş düşmekte. Amacımız bu oranları azaltarak 2 bin seviyesine çekmektir. Aile Hekimliği ile birlikte vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti verilmeye başlanmış ve tüm vatandaşlarımız kayıt altına alınmıştır. Sistemin en önemli özelliği ise hastanelerde yaşanan yoğunluğu aza indirmekti. Bu da hastanelere başvuran hasta sayılarındaki azalmadan görülmektedir” dedi.

11 ilde başlayan Aile Hekimliği Uygulaması ile sağlık merkezlerine giden hasta sayılarının da arttığını belirten Taş, “ 2006 yılında sağlık merkezlerine giden vatandaş sayısı 478 bin 214 iken, 2007 yılında bu rakam 544 bin 887’e çıkmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı