REKLAMI GEÇ

Akrep sokan 5 yaşındaki Tuana ölümden döndü

Akrep sokan 5 yaşındaki Tuana ölümden döndü

Akrep sokması sonucu kalp fonksiyonlarında ciddi bozulma olan 5 yaşındaki Tuana Uğuz ölümden döndü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2018 Perşembe, 11:38

Fethiye’de yaşayan 5 yaşındaki Tuana Uğuz ayakkabısını giyerken içindeki akrep tarafından sokuldu. Fethiye’de ilk tedavisi yapılan küçük çocuk, durumunun ağır olması nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

PAÜ’ye getirildiğinde kalp kası etkilenen ve kalp fonksiyonları bozulan Tuana Uğuz, ciddi kalp yetersizliği ve akciğer ödemi nedeniyle yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Küçük Tuana yapılan tedavi sayesinde hayata döndü.

Çocuk Kardiyoloji BD Başkanı Prof. Dr. Dolunay Gürses, akrep sokmalarının özellikle çocuklarda çok ağır seyredebileceğini belirterek, çoklu organ yetmezliği, nörotoksisite ve kardiyotoksisiteye yol açarak öldürücü olabildiğini kaydetti.

Tuana’nın geldiğinde akrep zehrine bağlı olarak kalp kasının etkilendiğini, kasılmasının azaldığını, ciddi kalp yetersizliği ve akciğer ödemi tablosunda olduğunu, durumunun hayati risk taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Gürses, uygulanan yoğun tedavi ile tamamen sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Gürses bu kadar ağır bir tablonun çocuklarda her zaman yüz güldürücü şekilde sonuçlanamayacağını vurgulayarak, daha çok sıcak mevsimlerde görülen akrep sokmalarına karşı dikkatli olunması konusunda aileleri uyardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı