REKLAMI GEÇ

AMATEM hastaları cama can veriyor

AMATEM hastaları cama can veriyor

PAÜ Hastanesi AMATEM kliniğinde yatan alkol ve madde kullanım bozukluğu tanılı hastaların psikososyal rehabilitasyonu amacıyla farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor. AMATEM hastaları bu kez de cam üfledi, cama can verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2018 Pazartesi, 14:00

Alkol ve madde bağımlılığı sorunu yaşayan ve bağımlılıktan kurtulmak için PAÜ AMATEM’den destek alan hastaların hayata katılımlarının sağlanması için farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor. PAÜ AMATEM’de uygulanan son etkinlik ise cam işleme oldu.

AMATEM Sorumlusu Dr. Tuğçe Toker Uğurlu, AMATEM’de yatan hastaların tedavisinde ilaç, psiko-eğitimler, psikoterapiler kadar psikososyal rehabilitasyona yönelik etkinliklerin de önemli yer tuttuğunu söyledi.

Dr. Uğurlu, “Bu tür etkinlikler hastaların birbirleri ile olan iletişimini güçlendirmenin yanı sıra tedavi ekibi ile olan güven ilişkisini de sağlamlaştırmaktadır. Bunun yanı sıra hastaların yeni psikososyal beceriler kazanmasına, sosyal açıdan düzelmeye, hastanın remisyon süresini uzatmaya, topluma entegre olması ve yaşamını yapılandırmasına doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlamaktadır. Kliniğimizde hastaların istek ve ihtiyaçlarına göre düzenli aralıklarla planlanan piknik, sinema, gezi, spor müsabakaları, klinik içi kahvaltı günleri gibi etkinliklere oldukça farklı bir etkinlik daha ekledik. Karma Tasarım Atölyesi’nin de katkılarıyla hastalarımıza tam gün cam atölyesi etkinliği yaptık. Etkinlik süresince hastalarımız cam boncuk, çiçek, nazarlık gibi ürünler ortaya çıkardılar. Böyle bir deneyimi ilk kez yaşayan hastalarımızdan oldukça güzel geribildirimler aldık” dedi.

Bağımlılık tedavisinin çok yönlü ve çok boyutlu yaklaşım gerektirdiğini anlatan Dr. Uğurlu, “PAÜ AMATEM kliniğimizde medikal ve psikoterapötik tedavilerin yanı sıra bağımlılık tedavisinde önemli yer tutan psikososyal rehabilitasyona yönelik etkinlikler bütüncül bir bakış açısı ile birlikte yürütülüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı