REKLAMI GEÇ

Ambulanslar emin ellerde

Ambulanslar emin ellerde

Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, ambulansların karıştığı kazaların ardından yapılan eleştirilere yanıt verdi. Arpacı, ambulansda görev alan Acil Tıp Teknisyenleri’nin zorunlu ambulans eğitimlerinden geçirildiği ve ileri sürüş tekniklerinin öğretildiğini belirterek, “Ambulanslar emin ellerde” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2015 Salı, 09:53

Son dönemlerde yaşanan ambulans kazaları ve ardından yapılan eleştirilere Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı’dan açıklama geldi. Ambulans sürüş teknikleri eğitiminin personel tarafından alınması zorunlu olduğunu dile getiren Arpacı, eğitimlerin 4 gün devam ettiğini, 32 saatlik süreçte teorik ve pratik eğitimlerin verildiğini söyledi.

denizli-ambulans-ic-1

Arpacı, “2008 yılında ilimizde düzenlenen Eğitici Eğitimde Sertifika almaya hak kazanan 8 kişi ile birlikte Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nce 2009 yılından itibaren Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi verilmeye başlandı. Daha sonraki yıllarda Türkiye genelinde düzenlenen eğitimlerde Sertifika almaya hak kazanan 5 kişi ile birlikte Eğitimci sayımızı 13′ e çıkardık” dedi.

Eğitim kapsamında kursiyerlere teorik olarak basit arızaların tanımlanmasından ileri sürüş tekniklerine kadar tüm detayların öğretildiğini dile getiren Arpacı, “ Sağlık Müdürlüğü olarak 2009 yılından bu yana düzenlenen eğitimlerde  421 kişiye eğitim verildi. Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan ve Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimini (ASTE) alarak sertifika almaya hak kazanan 148 Acil Tıp Teknisyeni, 21 Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri,  8 Sağlık Memuru ve 28 Şoför aktif sürücü olarak hizmet vermektedir. Bunun yanında motosiklet ambulansımızda görev yapan   iki sağlık personeli, bu konuda gerekli eğitim programlarını tamamlayarak sürücülük yapmaya hak kazanmış, uygun ehliyet sınıfına sahip deneyimli ve tecrübeli  personel arasından seçilmiştir” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı