REKLAMI GEÇ

Anneye önce şerbet, ardından bebeğiyle ilk fotoğraf

Anneye önce şerbet, ardından bebeğiyle ilk fotoğraf

Denizli’deki kamuya ait hastanelerde doğum yapan annelere önce süt artırıcı ve bebekleri rahatlatma özelliği olan “loğusa şerbeti” ikram ediliyor. Sonra da hayata ilk bakışın fotoğrafı çekilerek, o an ölümsüzleştiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2014 Perşembe, 11:41

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Denizli, Servergazi, Honaz ve Acıpayam Devlet hastanelerinde doğum yapan annelere, lohusa şerbeti ikramına başlandı. Denizli ve Servergazi Devlet hastaneleri lohusa servislerini ziyaret eden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel SekreteriOp. Dr. Osman Acar, doğum yapan anneleri ziyaret ederek, bu yeni uygulama hakkında bilgi verdi.

HASTA MEMNUNİYETİ
Hizmetlerde hastanın öncelikleri ve hasta memnuniyetine önem verdiklerini belirten Acar, hem anne sütünü arttırıcı etkisi hem de bebekleri rahatlatıcı etkisi nedeniyle birliğe bağlı sağlık tesislerinde doğum yapan annelere lohusa şerbeti ikramına başladıklarını ifade etti.
Loğusa şerbetinin, Osmanlı döneminden gelen bir gelenek olduğunu belirterek, “Lohusa şerbeti hem anne hem bebek sağlığına faydalı bir içecektir. Özellikle emzirme döneminde annenin lohusa şerbeti içmesi, sütünün miktarının ve kalitesinin artmasını sağlar. Aynı zamanda anne sütüyle beslenen bebeğin de rahatlamasına neden olur. Lohusa şerbeti uygulamasını şimdilik birkaç hastanemizde başlattık. Hedefimiz en yakın sürede tüm sağlık tesislerimizde bu uygulamayı hayata geçirmek” dedi.

ANNE-BEBEK FOTOĞRAFLANIYOR
Denizli Devlet Hastanesi Lohusa Servisi’nde ayrıca farklı bir uygulama daha başlatarak, doğum yapan anne ve bebeğinin ilk fotoğrafını çekip ailelere “doğum hatırası” olarak hediye ettiklerini söyleyen Acar, “Doğumdan sonra anne ve bebeğin fotoğrafı çekilip, özel bir baskı yapılarak, ailelere hediye ediliyor. Böylece anne ile bebeğin ilk tanışma halini ve en mutlu oldukları anları hastanede ölümsüzleştirerek, onlara bizlerden bir hediyeverip, yıllar geçse bile, hatıralarında hastanemizi canlı tutmuş oluyoruz. Bu uygulamayı yakın bir zamanda Servergazi Devlet Hastanemizde de başlatacağız” diye konuştu.

ic

ANNELERİ SEVİNDİREN UYGULAMA
Doğum yapan anneler ise yeni uygulamalardan çok memnun kaldıklarını dile getirdi. İlk bebeğini kucağına alan 18 yaşında ki anne Müjde Çiftçi, “Annelik duygusunu insan anne olmadan önce bilemiyormuş. Bebeğin kokusunu içine çektiğinde ve öptüğünde çekilen doğum sancılarının önemi kalmıyor. Şu an büyük bir sevinç yaşıyorum. Bu duygunun tarifi yok. Bu heyecanı yaşarken hastanede lohusa şerbeti ikramı yapılması bizleri şaşırttı ve çok mutlu etti. Ayrıca bebeğimle birlikte fotoğrafımızı çekip hediye ettiler. Böyle bir hediye beklemiyordum, sürpriz oldu. Bebeğimle olan bu fotoğrafı hatıra olarak saklayacağım” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı