REKLAMI GEÇ

Antibiyotikler her hastalığı tedavi etmiyor

Antibiyotikler her hastalığı tedavi etmiyor

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, antibiyotiklerin doğru zamanda ve uygun dozda kullanılmaması, gereksiz tüketilmesiyle nedeniyle mikropların direnç kazandığı için hastalıkların tedavi edilemediğini, antibiyotiklerin her hastalığı tedavi etmediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 12:35

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’ konulu konferansta konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal’ın, ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’ ile ilgili yaptığı sunum sağlık çalışanları tarafından dikkatle izlendi.

denizli-antibiyotik-kullanimi-2

Konferansa İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, aile hekimleri, eczacılar ve sağlık çalışanları katıldı.

Sunumda, Türkiye’de antibiyotik ve ilaç kullanımının istatistiklerinden, yapılan araştırmalardan ve yürütülen çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Serhat Ünal, “Bakterilerin neden olduğu birçok hastalığın tedavisinde kullanılan antibiyotiklerin doğru zamanda ve uygun dozda kullanılmaması ya da gereksiz tüketilmesiyle o mikrobun direnç kazanması ve infeksiyon hastalıklarının tedavileri yapılamamaktadır. Bu yüzden akılcı antibiyotik kullanımını doğru anlamalı ve vatandaşa doğru anlatmalıyız. Her hastalığı tedavi eden antibiyotikler değildir. Bu yanlış kanıyı ortadan kaldırmalıyız” dedi.

denizli-antibiyotik-kullanimi-1

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ise, dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olduğunu söyledi. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından Akılcı İlaç Kullanımı çalışmaları başlatıldığını anlatan Arpacı, hastalara doğru, zamanında ve uygun dozda ilaç kullanmanın yöntemlerini göstermek için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı