REKLAMI GEÇ

AŞKIN BILE KANUNU VAR, FIZYOTERAPISTLERIN YOK

AŞKIN BILE KANUNU VAR, FIZYOTERAPISTLERIN YOK

Denizli’de çeşitli hastanelerde görev yapan bir grup fizyoterapist, yasal bir düzenleme isteyerek eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2010 Salı, 17:43

Denizli’de çeşitli hastanelerde görev yapan bir grup fizyoterapist, ‘Aşkın bile kanunu var, fizyoterapistlerin yok’, ‘Bitmez hastanın tasası, çıkmazsa fizyoterapistin yasası’, ‘Fizyoterapistler meslek yasası istiyor’ gibi pankartlar açarak Denizli Belediyesi önünde eylem yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Fizyoterapist Derneği Denizli İl Temsilcisi Emre Baskan, meslekte hiç eğitim almamış sahtekarların iş yaptığını vurgulayarak, “Farklı ihtisas alanlarında hekimlerle çalışmamız engelleniyor ve kısıtlanıyor. Mesleğimizi icra etmemize, hastalara ve engelli olan kişilere yararlı olmamıza izin verilmiyor. Bizim diplomamız da bir hiç. Herkes bu işi yapıyor. Bu iş eğitim öğretim gerektiriyor. 50 yıldır sunduğumuz hizmette 48 yıldır göz ardı ediliyoruz. Sorunlarımız çözülmüyor. Mesleğimizle ilgili kanuni düzenleme istiyoruz” dedi.

Baskan, “Ülkenin dört bir yanında sahte fizyoterapistler halkımızı kandırmaya devam etmekte, halkımızın bu konudaki bilgi eksikliğinden yararlanarak iyileşme umutlarını sömürmektedir. Bu nedenle pek çok hasta kalıcı sakatlıklar yaşamakta hatta ölümle burun buruna gelmektedir. Diğer sorun fizyoterapistlerin tüm hekimlik branşları ile çalışmalarının mahkeme kararlarıyla engellenmesidir. Fizyoterapistler tüm dünyada bütün branş hekimleri ile çalışabilirken sadece ülkemizde bu engellenmektedir. Meslek yasaları olmadığı için fizyoterapistler aleyhlerinde açılan tüm davaları kaybetmektedir” dedi.

Baskan, “Halkımızı yanlış ellere düşmemeleri için uyarıyoruz. Lütfen size kendini fizyoterapist olarak tanıtan kişilerin eğitim durumunu ve hizmet kalitesini sorgulayın. Sahte fizyoterapistlerin kurbanı olmayın. Fizyoterapistlerin meslek yasası çıkartılsın. Hekimler hayat kurtarırlar, bizler ise hayata anlam katarız” diye konuştu. Eylem, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı