REKLAMI GEÇ

Aynı anda iki kritik ameliyat

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanelerinde bir hastaya aynı anda böbrek damarındaki tümör alındı, bypass yapıldı. 7 saat süren ameliyat sonrasında hasta sağlığına kavuştu.

/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2007 Cuma, 01:00

56 yaşındaki 1 çocuk babası Mustafa Canavcı, idrar yaparken kanama ve kilo kaybı şikayeti ile PAÜ Hastaneleri Üroloji Servisine başvurdu. Hastanın yapılan muayenesinde ve çekilen ültrasonunda sağ böbrekte kalbin sağ kulakçığına kadar uzanan < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />8 santimetre genişliğinde 20 santimetre uzunluğunda tumör tespit edildi. Hastanın yapılan kalp muayenesinde de kalbin sağ kulakçığı içerisinde 3 santimetre genişliğinde 7 santimetre uzunluğunda alt ana toplar damar içerisinde tumör pıhtısı tespit edildiğini hastanın kalbi besleyen damarlarında da yüzde 95 tıkanıklık tespit edildiğini anlatan ameliyatı gerçekleştiren, Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Sadettin Eskiçorapçı, “Hastamıza ben ve kalp damar cerrahisi ana bilim dalından Doç. Dr. İbrahim Gökşin ve ekibinin katıldığı 7 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdik. Ameliyatta hastamızın tumör içeren sol böbreği çıkartıldı. Ayrıca böbrekten çıkıp ana toplar damar yoluyla kalbine uzanan 22 santimetre uzunluğundaki tumörde açık kalp ameliyatı tekniği ile çıkartıldı. Alt ana toplar damarda tumör yapışıklığı saplanan 3-4 santimetrelik alan çıkartılarak sentetik yama yapıldı. Aynı anda hastamıza da koroner by pass operasyonu da uygulandı. 3 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde izlenen hastamız normal odasına alındı” dedi.

Denizli’de ilk

Kalbe kadar uzanan böbrek tumörü ameliyatı ve açık kalp ameliyatı tekniğinin Denizli’de ilk kez uygulandığını anlatan Yrd. Doç. Dr Eskiçorapçı, “Yaptığımız başarılı ameliyatlarla ilgili olarak literatüre geçen ameliyatları inceledik. Ama bizim ki gibi aynı anda yapılan böbrekve kalp ameliyatı olduğunu bulamadık. Bu araştırmamız da bize yaptığımız ameliyatın Türkiye’de ve dünyada ilk kez yapıldığı sonucunu çıkarttı” dedi. Hastalığı nedeni ile yürüyemediğini ve eşinin yardımı ile tuvalete gidip gelebildiğini anlatan Hasta Mustafa Canavcı, “Üniversite hastanesine kendi isteğim ile geldim. Doktorlarım bana çık iyi baktı. Ameliyat odasında da uyutulmama kadar hep sana destek verdiler moral verdiler. Sonlar sayesinde eski sağlığıma kavuştum. Kimsenin yardımı olmadan gezip dolaşabiliyorum.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı