REKLAMI GEÇ

Azerbaycan’dan şifabulmaya geldiler

Azerbaycan’dan şifabulmaya geldiler

Denizli, zengin termal kaynaklarını yatırımlarla sağlık turizmine kazandrımanın planlarını yaparken, Azerbaycan’dan fiziksel engeli olan 28 kişi, kür tedavisi görmek üzere Karahayıt’a geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2015 Cumartesi, 10:07

Bölgede yatırımlarını tamamlayan tesisler, hasta kabulüne başladı. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile imzalanan 5 yıllık protokol kapsamında, 28 fiziksel engelli 22 günlük kür programı için termal kaynaklarıyla ünlü Karahayıt’a geldi.

Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte kür merkezinde tedavilerine başlanan Azerbaycanlıları ziyaret etti.

Karahayıt’ta kür tedavisi gören hastalarla görüşen Vali Şükrü Kocatepe, hastalara yönelik uygulanan tedavi hakkında yetkililer tarafından bilgilendirildi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı temsilcisi Dr. İskenderov Ramil Haydaroğlu, ilk etapta aralarında fiziksel engeli bulunan 28 hastanın tedavisi için geldiklerini söyledi. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi doktorlarının ve çalışanlarının kendilerine gösterdikleri ilgiden çok memnun olduklarını dile getiren Haydaroğlu, ülkesinden tedaviye gelecek hasta sayısının daha da artacağını söyledi.

KOCATEPE: KARAHAYIT ŞİFA DAĞITACAK
Vali Şükrü Kocatepe, bölgedeki eksikliklerin kentsel dönüşüm uygulaması ve özel sektörün yaptığı yatırımlarla giderilmekte olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşümün birinci etabı tamamlandı. Şimdi ikinci etabına geçiyoruz. İnşallah çok kısa bir süre sonra Karahayıt, son derece modern tesislerle hem şifa dağıtacak hem de insanların dinlenebildiği güzel bir termal turizm merkezi olmaya devam edecek. Denizli Hierapolis, Laodikya, Tripolis ve diğer tarihi özellikleri ile ülkemizin en zengin tarihi değerlerine sahip bir şehrimiz” dedi.

denizli-azerbaycanli-hastalar-sifa-icin-geldi-ic

ZOLAN: TARİH TEKERRÜR ETSİN
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Pamukkale ve Karahayıt’ın şifalı termal suların bulunduğu önemli bir bölge olduğuna işaret ederek, “Bundan iki bin yıl önce Pamukkale’ye dünyanın birçok yerinden tedavi olmaya gelirlermiş. Biz istiyoruz ki tarih tekerrür etsin. İki bin yıl önceki gibi şifa aranan Karahayıt aynı misyonunu arttırarak sürdürsün” diye konuştu.

GAZİLER DE VAR
Hastalardan Karabağ Savaşı gazisi Sebuhi Caferoğlu ise kendilerine uygulanan tedavilerle sağlıklarını kavuşacaklarını inandığını belirterek, “Buraya tedavi olmaya geldim. Tedavilerimize hemen bugün başlanıldı. İnanıyoruz ki bizi tedavi edecekler. Bizle çok güzel ilgilenen doktorlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

denizli-azerbaycanli-hastalar-sifa-icin-geldi.ic-1

250 HASTA GELECEK
Merkezde kırmızı ve beyaz suyun tedavi amaçlı kullanıldığını, bölgeye has çamurun da kullanarak dermatoloji, dahiliye, nöroloji gibi branşlarda da yerli ve yabancı hastalara sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden özel tıp merkezinin yönetim kurulu başkanı Dr. Turgay Sehil de bu yıl sonuna kadar Azerbaycan’dan 250 hastanın tedavi için Denizli’ye geleceğini bildirdi.

UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alan Pamukkale’nin dünyaca ünlü beyaz travertenleri saniyede 300 litre ve 36 derecede çıkan termal su ile beyazlaşırken, Karahayıt’tan 58 derecede çıkan şifalı kırmızı suyu ve bu suyun oluşturduğu doğal çamur alanları da yöreyi dünyada eşi ve benzeri olmayan bir tedavi bölgesine dönüştürüyor. İki bin yıl önce dünyanın dört bir yanından gelen hastalara şifa dağıtan Pamukkale ve Karahayıt’taki şifalı sular günümüzde de tedavi merkezi olmaya devam ediyor.

Hastalıklarına şifa bulmak için bölgeye gelen hastalara bikarbonat, sülfat, kalsiyum, magnezyum, sodyum, karbondioksit, demir içerikli kaynağından 58 derece sıcaklığında çıkan kırmızı termal suyu ve doğal çamur ile uzman doktorların kontrolünde tedavi ediliyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı