REKLAMI GEÇ

Bağımlılıkla ortak mücadele

Bağımlılıkla ortak mücadele

Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün işbirliği yapacağı “Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin” işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Tedavi için sıra bekleyen 400 alkol ve madde bağımlısı PAÜ Hastanesi Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi’nde tedavi görebilecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2014 Çarşamba, 12:36

Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Vali Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü temsilcisi katıldı.

PAÜ bünyesinde açılan “Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi”nde AMATEM hastalarının tedavisi için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hemşire ve sağlık personeli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikolog desteği sağlayacak.

400 BAĞIMLI TEDAVİ BEKLİYOR
Denizli’de tedavi bekleyen 400’e yakın alkol ve madde bağımlısı olduğunu, ancak bu hastalığın tedavisinin ertelenmemesi gerektiğini vurgulayan Vali Şükrü Kocatepe, “Alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelede önemli bir protokole imza attık. Denizli’de tedavi için sıra bekleyen çok sayıda hasta olduğunu biliyoruz. Ancak bu tedavisi ertelenecek bir hastalık değil. O nedenle Pamukkale Üniversitesi bünyesinde açılan Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi hem Denizli hem de bölgeden gelen hastalara hizmet verecek” dedi.

YIL SONUNDA YATAK SAYISI 65’E ULAŞACAK
PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi’nde bağımlı hastaların tedavi görmesi için ayrılan 25 yatak bulunduğunu, ancak tedavide devamlılığın sağlanması amacıyla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden hemşire ve sağlık personeli desteğinin alınması için protokol imzalayarak bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar ise, AMATEM’de şu an 15 yatakla hizmet verdiklerini ve yıl sonunda bu sayıyı 40’a çıkaracaklarını ifade etti. Acar, PAÜ Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi’nde ayrılan 25 yatak ile birlikte Denizli’de alkol ve madde bağımlılarının tedavi göreceği yatak sayısının 65’e ulaşacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı