REKLAMI GEÇ

Bağışçılar PAÜ Hastanesi önünde buluşacak

Bağışçılar PAÜ Hastanesi önünde buluşacak

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi öncülüğünde ve Kızılay’ın desteğiyle organize edilen, kök hücre konusunda farkındalık yaratmanın amaçlandığı “Kök hücre bekleyen hastalar için umut olalım” etkinliği Cuma günü (11 Ocak 2019) PAÜ Hastanesi önünde yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2019 Çarşamba, 16:53

Denizli’de kök hücre konusunda farkındalık yaratmak isteyen Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kızılay’ın da desteğini alarak, bir etkinlik düzenledi. “Kök hücre bekleyen hastalar için umut olalım” adı altındaki etkinlik için, çocuklardaki lösemiye ve yetişkinlerdeki kan ile ilgili hastalıklara karşı umut olmak için vatandaşlar bağışçı olmaya davet edildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nil Güler, konuyla ilgili
“Birkaç ay önce gayet sağlıklı kan sonuçlarınız varken, son yaptırdığınız kan tahlilinde lösemi olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Garip bir şekilde büyüyen lenf beziniz size lenfoma ‘lenf bezi kanseri’ tanısını getirebilir. Bir gün sağlıklı bireyler arasındayken diğer gün yatakta yatan kişi siz olabilirsiniz. Teşhisinizi öğrendiğiniz anda, 24 saat içinde, daha size ilk kan nakliniz bile yapılmadan alınan kan örneğinizden ‘doku uyum testi’ için kan örneğinizi gönderiyoruz. Kardeşler, kuzenler gerekirse anne-baba taramalarını siz hastaneden daha taburcu olmadan tamamlıyoruz. Bütün bu çaba lösemi hastası kök hücre nakline gidecek olursa bir an önce onu nakil işlemine hazırlamak için… “ dedi.

PAÜ Kök Hücre Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Sibel Kabukçu Hacıoğlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de başta Kemik İliği Kanserleri, Kemik iliği yetmezlikleri ve Lenf bezi tümörleri olmak üzere çeşitli nedenlerle Kök Hücre bekleyen binlerce hasta bulunmakta. Ne yazık ki, bu hastaların birçoğunda Türkiye’deki kemik iliği bankalarında uyumlu kök hücre bulunmadığı için yurtdışındaki kemik iliği bankalarında umut arayışına girmek zorunda kalıyoruz. Yarın biz veya ailemizden biri bu hastalıklarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu yüzden bu konuda hepimize görev düşüyor. Bir insana yaşam armağan etmek, bir cana umut olmak dünyanın en güzel duygularından biri olacağını düşünerek tüm halkımızı bu etkinliğe çağırıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı